Γ. Τράγκας: Η Μακεδονία του Ίλιντεν δεν ήρθε τυχαία στο τραπέζι Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο – Αναστάτωση και στις ΗΠΑ







Γ. Τράγκας: Η Μακεδονία του Ίλιντεν δεν ήρθε τυχαία στο τραπέζι Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο – Αναστάτωση και στις ΗΠΑ

Ολα όσα είπε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90.1 FM:



Ευτυχώς η αντιπολίτευση αντέδρασε σύσσωμη στην πρόταση να κουβεντιάσουμε με τους Σκοπιανούς την Μακεδονία του Ίλιντεν, δηλαδή να τους δώσουμε εφαλτήριο και αφετηρία για μελλοντικές αλυτρωτικές επιχειρήσεις. Από την πλευρά της ΝΔ, ο Μητσοτάκης ήταν σαφής λέγοντας στον Τσίπρα ότι αυτό το όνομα δεν έπρεπε καν να το κουβεντιάζεις. Το ίδιο είπαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πιο κοντινός συνομιλητής του Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε και αυτός τις επιφυλάξεις του. Φίλες και φίλοι Καλή σας ημέρα, καλή εβδομάδα. Υπάρχει πιθανότητα, όλο αυτό το θέμα με τη Μακεδονία του Ίλιντεν – το οποίο έφερε ο πονηρός Ζάεφ στο τραπέζι,
γιατί αυτό ικανοποιεί και ενισχύει τις βλέψεις των Σκοπιανών στην περιοχή- να είναι ένας τεράστιος «λαγός» που ήρθε στο τραπέζι για να αποδεχθούν οι Ελληνες με μεγαλύτερη ευκολία ένα όνομα με χρονικό ή γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή το GornaMacedonia, το Βόρεια Μακεδονία ή το NovaMacedonia, το Νέα Μακεδονία.


Ίσως, η Μακεδονία του Ίλιντεν ήρθε στο τραπέζι, προκειμένου να αναδιπλωθεί ο Τσίπρας, να δείξει ότι η Αθήνα κοντράρει τα παράλογα των Σκοπιανών και ότι πάει τα ηπιότερα. Ενας «λαγός» που αποβλέπει να τεστάρει και τις αντιδράσεις των Μακεδονικών Σωματείων, έτσι ώστε να καταπιούν ευκολότερα ένα άλλο όνομα,άρα να φτάσουμε σε αυτό που είναι η «Αγία Λαύρα» των Σκοπιανών και τους θυμίζει το μεγάλο χάρτη του Μακεδονικού Εθνους που περιλαμβάνει ως πρωτεύουσα το Λευκό Πύργο.


Εάν αληθεύει κάτι τέτοιο, τότε ο ρόλος του Τσίπρα είναι ακόμα πιο βρόμικος και ο ίδιος πιο διεφθαρμένος, γιατί αποδέχτηκε να γίνει έστω και ένα λεπτό κουβέντα για τη Μακεδονία του Ίλιντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί ανησύχησαν ιδιαίτερα και ο Λευκός οίκος επικοινώνησε τόσο με την Αθήνα, όσο και με τα Σκόπια και τα Τίρανα. Σε τηλεφωνική μάλιστα επικοινωνία που είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς με τον Αλέξη Τσίπρα του επισήμανε ότι είναι ιστορική ευκαιρία για επίλυση του Σκοπιανού, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ο χρόνος.

Η επίλυση αυτού του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή επισήμανε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Η Μακεδονία του Ίλιντεν δεν ήταν ποτέ μέσα στη λίστα ονομάτων του Νίμιτς και πετάει έξω όλο το διαπραγματευτικό ρόλο των Αμερικανών.Δημιουργεί μάλιστα φόβους ότι μπορεί να αντιδράσει ο αλβανικός πληθυσμός των Σκοπίων σε κάτι που βρίσκει σύμφωνους όλους τους Σλάβους και τους Βούλγαρους που αναγνωρίζουν ως εθνική επέτειο την επανάσταση του Ίλιντεν.

Εμείς πρέπει να ανησυχούμε διπλά, γιατί οι Αλβανοί έχουν ήδη προβεί σε προπαγανδιστικές επιχειρήσεις που θέλουν εδάφη της Φλώρινας,της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης δικά τους.Πέραν των όσων διεκδικούν στην Ηπειρο,προβάλλοντας εκεί τον περίφημο Χάρτη της Τσαμουριάς. Ο Τσίπρας πρέπει να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίζει μια διαπραγμάτευση η οποία αποτελείτο πρώτο και καίριο βήμα αλλαγής των Βόρειων Συνόρων.


Εκείνη που κινεί τα νήματα συρρίκνωσης της Ελλάδος είναι η Γερμανία, η οποία καθοδηγεί ως μαριονέτα τον Τσίπρα, ενώ νήματα μεγάλα έχει στη μνημονιακή αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς μίλησε και με τις 3 πρωτεύουσες και εξέφρασε την ανησυχία του για τη Μακεδονία του Ίλιντεν. Υπάρχουν εντονότατα διπλωματικά παρασκήνια, τα οποία θα διαβάσετε στο Crash που κυκλοφορεί τον Ίούνιο.

Θέλω να πάρω μια θέση και να πω λίγα λόγια για τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και τη βία που ασκήθηκε εκεί σε βάρος του δημάρχου της πόλης. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση κακώς επιτέθηκαν και έριξαν κάτω το δήμαρχο. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει άπαντες να λάβουν υπόψη τους ότι τόσο το μνημόνιο παράγει μίσος όσο και οι αντεθνικές δηλώσεις που εμφανίζονται πολλές φορές ως προοδευτικές.

Παράγουν μίσος και οργή. Εδώ και οκτώ χρόνια ασκείται βία επί του πληθυσμού σε καθημερινή βάση. Τόσο με το οικονομικό ξεζούμισμά του, το οποίο του αφαιρεί τη δυνατότητα επιβίωσης, όσο και από εθνομηδενιστικές δηλώσεις που θέλουν τους Τούρκους φίλους μας, τους Σκοπιανούς φίλους μας, τους Αλβανούς αδελφούς μας, τις γενοκτονίες ως εθνοκαθάρσεις και την Ορθόδοξη Θρησκεία μας ως είδος πολυτελούς διαβίωσης.Αυτά πρέπει να λήξουν.

Και θα πρέπει να ξέρει ο κος Τσίπρας και όλος ο πολιτικός κόσμος, ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων δεν ξεχνάνε τη γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Σμύρνης, δεν ξεχνάνε τη Θρησκεία τους και δεν πετάνε στα σκουπίδια τις σημαίες και τα σύμβολά τους. Θα πρέπει να ξέρει όλος ο πολιτικός κόσμος ότι προδοσίες τόσο στο Σκοπιανό, όσο και στο Αιγαίο δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Η αγανάκτηση πνίγει πλέον τον ελληνικό λαό και αυτό πρέπει να το ξέρει και ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά και οι υπόλοιποι. Δεν είναι το σύνολο του πληθυσμού ούτε φασίστες, ούτε χρυσαυγίτες, ούτε εξτρεμιστές. Μπορεί κάποιος όπως ο κος Μπουτάρης να έχει τις απόψεις του και ελευθέρως να τις διατυπώνει αλλά άπαντες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους την καταπίεση και την κατοχή που υφίσταται ο πληθυσμός, όπως και την πίκρα από την αποξήλωση εθνικών χαρακτηριστικών.
Θέλω να πω επίσης στον κο Τσίπρα, ότι οιγείτονές μας συνεργάζονται στενά με Γερμανία και Σκόπια. Αυτό πρέπει να ξέρει και ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι που δείχνουν εύκολοι στις πιέσεις. Το μνημόνιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε εκχώρηση ελληνικών εδαφών. Η οργή και το μίσοςτου ελληνικού λαού εναντίον των προδοτών που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί ούτε με επιχειρήματα για ετερόκλιτους όχλους, ούτε για ακροδεξιές αντιδράσεις, ούτε για γραφικούς τύπους. Η Γερμανική κατοχή και η απόπειρα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την απώλεια εδαφών τόσο στο Αιγαίο και στη Θράκη, όσο και στα Βόρεια σύνορά μας θα τύχουν σκληρής λαϊκής απάντησης και θα πρέπει να προσέξουν όλοι οι συνάδελφοι που καταδικάζουν λαϊκές αντιδράσεις, γιατί τίποτα δεν θα συγχωρέσει στο μέλλον το ρόλο που έπαιξαν στις εθνικές παραχωρήσεις. Ηδη η Τουρκία προειδοποίησε και χθες να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα θέματα του Αιγαίου. Με προκλητικό μήνυμά του ο Τούρκος Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ είπε: «Θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» και απείλησε:«Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς. Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον θα το εκτελέσουμε!

Οπως καταλαβαίνετε, η Μακεδονία του Ίλιντεν δεν ήρθε τυχαία στο τραπέζι.

crashonline

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια