ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ... «ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ» - ΒΙΝΤΕΟ






Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκπρόσωποι μακεδονικών οργανώσεων επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για ...




τις θέσεις που έχει πάρει κατά καιρούς για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. «Ο κ. Μπουτάρης πρέπει να θυμηθεί ότι είναι δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και δεν είναι ο εκπρόσωπος των σκοπιανών» δηλώνει ο Δημήτρης Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής.


Από την μεριά του ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ο κ. Μπουτάρης να λέει ότι θα κάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με το κράτος των Σκοπίων και να μην δίνει την άδεια στην Ομοσπονδία μας να κάνει την κεντρική της εκδήλωση με χορευτικά και τραγούδια της Μακεδονίας μπροστά στον Λευκό Πύργο. Αυτό είναι αδιανόητο».


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο protagon.gr, χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, "κατάπτυστη" την προγραμματισμένη διαδήλωση
, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Αποκάλυψε επίσης τι συζήτησαν με τον Ζόραν Ζάεφ σε σχέση με την ονομασία.


Ο Γιάννης Μπουτάρης είπε συγκεκριμένα: «Ακούω ότι οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά ετοιμάζουν διαδήλωση. Αυτό θα είναι κατάπτυστο αν το κάνουνε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από πάνω. Από τον Τσίπρα. Όχι να απαγορευτεί. Αλλά να τους πει “παιδιά μην την κάνετε”. Αν την απαγορεύσουν θα είναι χειρότερα. Αλλά δεν μπορεί ξαφνικά η Παμμακεδονική Αμερικής να ανακατεύεται σε αυτά. Με ποια λογική;»


Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:




http://www.dailymotion.com/video/x6crobi


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια