Παρέμβαση Ρωσίας στο Σκοπιανό με σφοδρά πυρά κατά της Αλβανίας





Έμμεση παρέμβαση της Ρωσίας στο Σκοπιανό ζήτημα είχαμε πριν λίγο για δεύτερη φορά από τότε που το συγκεκριμένο θέμα μπήκε στη νέα του φάση.


Η Μόσχα παίρνει πλέον σαφή αντιαλβανική θέση, αρνούμενη να δεχθεί την αλβανική μειοψηφία ως ισότιμη με την σλαβική πλειονότητα των Σκοπίων και να αλλοιωθεί ο σλαβικός χαρακτήρας του κρατιδίου.

Με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών η Μόσχα χαρακτηρίζει ότι τα Τίρανα βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις και αναφέρει ότι «Ο κ. Ράμα επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να προωθεί την περιβόητη πλατφόρμα των Τιράνων, στο σχεδιασμό της οποίας βοήθησε. Η εφαρμογή αυτού του εγγράφου θα υπονομεύσει τα συνταγματικά θεμέλια του κράτους των Σκοπίων»..

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι βοήθησε στη σχεδίαση της λεγόμενης "αλβανικής πλατφόρμας" των Αλβανών των Σκοπίων, με στόχο την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Αναφέρεται στην αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας των Σκοπίων.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Η Μόσχα θα κάνει ότι μπορεί για να μην ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Έχει προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει.

Στοχοποιεί την Αλβανία. Λογικό. Η Αλβανία του Εντι Ράμα, έχει μεγάλες βλέψεις.
Δίνει διαβατήριο στον πρωθυπουργό του Κοσόβου κι έχει βάλει ως εθνικό στόχο την ενοποίηση με το Κόσοβο και τα δυτικά Σκόπια τα επόμενα χρόνια.

Πίσω από τα Τίρανα βρίσκονται οι ΗΠΑ που στο πρόσωπο του Ε.Ράμα βλέπουν τον μοναδικό "καθαρό" σύμμαχο στα Βαλκάνια που μέχρι στιγμής μοιράζονται στην γερμανική και στην ρωσική σφαίρα επιρροής.

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον αμερικανο-αλβανικό σχεδιασμό. Η επίλυση του "Σκοπιανού", απλά θα πυροδοτήσει την "Μεγάλη Αλβανία".

Πριν λίγες ημέρες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με θέμα τα αποτελέσματα που επέφερε η δράση της ρωσικής διπλωματίας το 2017, δήλωσε για το θέμα των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-Σκοπίων:

"Η ενεργοποίηση της συζήτησης του ζητήματος που αφορά την επίσημη ονομασία των Σκοπίων σχετίζεται με την επιθυμία των ΗΠΑ να εντάξουν τη χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ".


pronews.gr



Το διαβάσαμε από το: Παρέμβαση Ρωσίας στο Σκοπιανό με σφοδρά πυρά κατά της Αλβανίας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/01/blog-post_245.html#ixzz54qCBkqxn

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια