Καιρός - Προσοχή! Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε αυτές τις περιοχές θα σαρώσουν έντονα φαινόμενα






Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Πού και πότε θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο.



«Παιχνίδια» μέσα στον Αύγουστο κάνει ο καιρός. Το σκηνικό, σήμερα, Κυριακή (13/08/2017) θα «ντύσουν» έντονα φαινόμενα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα έχουν έντονη μορφή και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Επιπλέον, θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.


Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5
και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια, βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Τη Δευτέρα (14/08/2017) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ημέρα Τρίτη, αναμένονται στα βόρεια λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Την Τετάρτη (16/08) και την Πέμπτη (17/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (18/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.



Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/813606/kairos-prosoxi-ektakto-deltio-apo-tin-emy-se-aytes-tis-perioxes-tha-sarosoyn-entona-fainomena#ixzz4pc9CqtNnΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια