Πετάει και λογαριασμό δεν δίνει!










Όπως όλοι γνωρίζετε, μετά την 11η Σεπτέμβρη, όλα τα αεροπλάνα είναι υποχρεωμένα να έχουν ανοικτό το τσιπάκι τους για να καταγράφεται η πτήση. Από τη στιγμή της αναχώρησης μέχρι την προσγείωση. Εξαιρούνται μόνο τα στρατιωτικά




Μόνο;

Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει κι άλλη εξαίρεση. Κι αυτή αφορά στα ιδιωτικά αεροπλάνα της ελίτ. Είναι οι μοναδικοί πολίτες που μπορούν να πάρουν το ιδιόκτητο ή νοικιασμένο jet τους και να πάνε όπου θέλουν χωρίς να δώσουν λογαριασμό, τουλάχιστον δημοσίως.

Οι πτήσεις όλες καταγράφονται στο flightradar24 κι εκεί, όταν κάνετε κλικ σε ένα αεροπλάνο που πετάει πάνω από το σπίτι σας, βλέπετε αν είναι επιβατηγό ή cargo, ποιας εταιρείας, προορισμός, ύψος, ταχύτητα κ.α.

Ωστόσο τα πολυτελή business jets δεν έχουν πλήρη στοιχεία. Κι έτσι στο flightradar24 παρουσιάζονται χωρίς προορισμό ή κάποιο αριθμό πτήσης, μπορείς μόνο να ακολουθήσεις τη γραμμή για να δεις από που αναχώρησε, αλλά για το που πηγαίνει, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να φτάσει στον προορισμό του:

 
 
 
Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο Ρώσος ολιγάρχης έχει το δικαίωμα να διασχίσει την πατρίδα σου, να περάσει πάνω από το σπίτι σου και να φύγει χωρίς να δώσει κανένα λογαριασμό. Προηγείται η δική του ασφάλεια έναντι της δικής σου. Αλλά… και ο Μπιν Λάντεν ένας ολιγάρχης δεν ήταν…;
Το συγκεκριμένο business jet είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν στους αέρες. Είναι της εταιρείας Bombardier, μια εταιρεία που ίδρυσε ο Joseph Armand Bombardier το 1924 και ήταν ο πρώτος που κατασκεύασε τα snow mobile, τα οχήματα του χιονιού. Έκανε χρυσές δουλειές μ’ αυτά κατά τον β΄ Π.Π., όπου τα κατασκεύαζε κατά χιλιάδες για τους συμμάχους, αλλά μετά οι δουλειές και η ζήτηση έπεσαν, ειδικά όταν οι πόλεις άρχισαν να καθαρίζονται με εκχιονιστικά.


Πολλά χρόνια μετά το θάνατό του, το 1986, η εταιρία αποφάσισε να μπει στο χώρο της αεροδιαστημικής. Το συγκεκριμένο που εμφανίστηκε στο ραντάρ, το Bombardier 5000, δεν είναι από τα μεγαλύτερα, ωστόσο δεν του λείπει η χλιδή:

 
 
 
 
Οι κοινωνικές ανισότητες που μαστίζουν τον πλανήτη, δεν αφορούν μόνο στο βιοτικό επίπεδο, αλλά κύρια στις ελευθερίες. Ενώ γίνεται συζήτηση για ακόμα αυστηρότερα μέτρα για το επιβατικό κοινό των πολιτικών γραμμών, μεταξύ των οποίων ραπόρτο ακόμα και ποιος έφτιαξε τη βαλίτσα και τι περιέχει, βιομετρική αυθεντικοποίηση, σκανάρισμα, άγγιγμα επιβατών, αφαίρεση παπουτσιών (μόνο κολονοσκόπηση δεν ζητάνε, ακόμα…) κ.λ.π. η οικονομική, τεχνοκρατική αλλά και πολιτική ελίτ, πετάει όποτε θέλει, όπου θέλει.
Και μ’ ένα τέτοιο πετούμενο, μπορεί κάλλιστα κανείς να… αδειάσει τα απωθημένα του πάνω από μια χώρα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Πολύ απασχολημένοι οι λαοί με την επιβίωση τους, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα – την εθνική τους κυριαρχία, αλλά και την προσωπική τους ασφάλεια!




nea.allnewz.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια