«Ριπές» βιολογικού πολέμου σαρώνουν τον τουρκικό Στρατό: 3.000 Τούρκοι στρατιώτες νοσηλεύονται προκαλώντας πανικό στο γενικό επιτελείο






Πανικός και τρόμος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την προσαγωγή στο νοσοκομείο 3000 Τούρκων στρατιωτών με μολυσματική ασθένεια που θερίζει τους πάντες. Τα κρούσματα εμφανίσθηκαν και στην Κύπρο.


Επίσημα 731 στρατιώτες νοσηλεύονται από την 17η Ιουνίου μετά από μαζική τροφική δηλητηρίαση σε στρατόπεδο στη δυτική επαρχία Μαγνησίας της Μικράς Ασίας , δήλωσαν αξιωματούχοι στις 18 Ιουνίου.

«Κανενός στρατιώτη δεν κινδυνεύει η ζωή» , δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο γενικός εισαγγελέας Akif Celahattain Şimşek.
Η αστυνομία έχει φυλακίσει 21 υπαλλήλους μιας εταιρείας τροφοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της επιχείρησης, η οποία παρέχει τρόφιμα στην 1η Ταξιαρχία πεζικού της Μαγνησίας , όπου συνέβη και το περιστατικό.

Στις 17 Ιουνίου, οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι η δηλητηρίαση από τα τρόφιμα ήταν η κύρια αιτία για τις καταγγελίες των 731 στρατιωτών για ναυτία, έμετο και διάρροια.
Αυτό είναι το δεύτερο τέτοιας έκτασης περιστατικό, αφού περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες είχαν πληγεί από παρόμοια λοίμωξη στο ίδιο στρατόπεδο στις 23 Μαΐου, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη.

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, ο εισαγγελέας ξεκίνησε δεύτερη έρευνα. Οι ιατροί πήραν δείγμα αίματος και ούρων από τους στρατιώτες καθώς και δείγματα από τα κοτόπουλα και τα είδη διατροφής, το νερό και όλα τα άλλα συστατικά που σερβίρονται στο δείπνο και τα οποία αποστάλθηκαν για πραγματογνωμοσύνη» , δήλωσε ο Σιμσέκ.


Έχει συσταθεί ειδικό γραφείο στον Αστυνομικό Σταθμό της Μαγνησίας στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας. Οι αναλύσεις συνεχίζονται με σχολαστικό τρόπο.

Για το θέμα εντοπίσθηκαν 19 ύποπτοι ως υπεύθυνοι για την εποπτεία, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της επιχείρησης εστίασης, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην φυλακή , αλλά ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 21 .

Μετά το περιστατικό, το τουρκικό γενικό επιτελείο στρατού και ο στρατηγός Salih Zeki Çolak, ο υπουργός Άμυνας Fikri Iσık επισκέφτηκαν τους στρατιώτες.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) όμως έχει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό τις οποίες παρουσίασε στο λογαριασμό του Twitter, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των πληγέντων στρατιωτών είχε φθάσει τους 3.000.

Το πρόβλημα παρουσιάσθηκε στο δείπνο στο οποίο οι στρατιώτες είχαν φάει κρέας κοτόπουλου.

«Εδώ είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες με 6.000 στρατιώτες. Μπορώ να πω ότι επλήγησαν 3.000 και τοποθετήθηκαν σκηνές στις εγκαταστάσεις των στρατώνων. Υπάρχουν κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση «, είπε σε live stream ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος στον κοινωνικό λογαριασμό.
>
Εν τω μεταξύ, άλλοι 35 στρατιώτες του 28ου τάγματος μηχανικού στην κατεχόμενη Κύπρο νοσηλεύονται με παρόμοια συμπτώματα «γρίπης, αδυναμίας, κεφαλαλγίας, εμετού και πυρετού» σε διάφορα νοσοκομεία στη Λευκωσία στις 17 Ιουνίου. Ένας στρατιώτης, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι στρατιώτες διαγνώστηκαν με «λοιμώδη λοίμωξη».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ισχυρίστηκαν ότι η μόλυνση στο τμήμα της Κύπρου ξεκίνησε με την άφιξη ορισμένων στρατιωτών που είχαν αποσταλεί από την 28η Διεύθυνση Πεζικού από την Μαγνησία μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

«Οι διοικητές μας είπαν ότι υπάρχει μολυσματικού τύπου ασθένεια και μας προειδοποίησαν να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε ένας στρατιώτης.

Ο κίνδυνος όμως προφανώς έχει μεγαλύτερες διαστάσεις διότι ενδεχομένως να πρόκειται ακόμη και για κτύπημα βιολογικού πολέμου , σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό μέχρι που φτάνουν τα όρια του τουρκικού στρατού και του Ερντογάν.

Εάν τα κρούσματα εμφανιστούν και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας το σενάριο αυτό θα είναι απόλυτα ακριβές και σίγουρο.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια