Κόλαση επί γης στην Πορτογαλία! 100 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοι μέσα στα αυτοκινητά τους





Ο απολογισμός της χειρότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Πορτογαλίας (και μιας από τις χειρότερες παγκοσμίως)

είναι τραγικός. 62 νεκροί μέχρι στιγμής. Αλλά δεν θα είναι αυτός ο τελικός απολογισμός. Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100. Οι φωτιά άλλωστε κατακαίει ακόμα και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των 600 πυροσβεστών, δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά «καταπίνει» δέντρα και σπίτια, ό,τι βρίσκεται στο διάβα της.

Ανάμεσα στους 62 νεκρούς παιδιά. Ήδη το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα είναι ο 4χρονος Ροντρίγκο Ροζάριο. Η γιαγιά του είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε δίπλα στο αυτοκίνητο του θείου του, γράφει η Express. Δεκάδες οδηγοί κάηκαν ζωντανοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Οι γονείς του 4χρονου αγοριού έλειπαν στο ταξίδι του μέλιτος και εκεί έμαθαν για το θάνατο του παιδιού τους.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 ετών είναι μεταξύ των 62 νεκρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã, μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οκτάχρονη, η οποία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα.


Οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 59, με πολλούς εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες και πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δυο πυροσβέστες αγνοούνται και άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Δεν μοιάζει αληθινό, είναι σαν από άλλο κόσμο. Είναι μια πραγματική κόλαση, ποτέ δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» είπε συγκλονισμένος ο δήμαρχος του Πεδρογκάο Γκραντε, Βαλντεμάρ Άλβες, σημειώνοντας ότι περισσότερα από 20 χωριά έχουν υποστεί ζημιές.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η φωτιά ξέσπασε χθες Σάββατο (17.06.2017),
λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία. Τα περισσότερα θύματα παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και απανθρακώθηκαν. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters είναι σοκαριστικές. Δείχνουν πτώματα στους δρόμους, δείχνουν… απομεινάρια από αυτοκίνητα, δείχνουν τον θάνατο.
Οι εικόνες από το σημείο είναι σοκαριστικές – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!
«Δυστυχώς αυτή φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε δασικές πυρκαγιές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.
πηγή
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια