ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ «ΛΕΣΒΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





Στην απόφαση να αποσταλεί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών που είναι αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, κατέληξαν κατόπιν επικοινωνίας ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρως εξοπλισμένο, θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί, εν μέσω του χιονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρματαγωγό «Λέσβος» του πολεμικού Ναυτικού αποπλέει το βράδυ της Τρίτης από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας με προορισμό τη Λέσβο προκειμένου να φιλοξενήσει περίπου 500 πρόσφυγες.


Στο αρματαγωγό φορτώνονται κρεβάτια, σόμπες και στρώματα για την υποδοχή και φιλοξενία των προσφύγων. Εκτιμάται ότι το «Λέσβος» θα καταπλεύσει στο λιμάνι του νησιού την Τετάρτη, μετά τις μεσημβρινές ώρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέλαβε τη μεταφορά περίπου 130 προσφύγων, κυρίως οικογενειών με παιδιά που μένουν σε σκηνές, σε ξενοδοχεία ως ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των χιονοπτώσεων στη Λέσβο.


Ανάμεσά τους βρίσκονται έγκυες, βρέφη κάτω των έξι μηνών, σοβαρές ιατρικές περιπτώσεις, ηλικιωμένοι, άτομα με κινητικά προβλήματα, μονογονεϊκές οικογένειες και επιζήσαντες ναυαγίων. Κατά τη διάρκεια της σύντομης διαμονής τους θα λάβουν ζεστό φαγητό και βασικά είδη ανάγκης.

neoiorizontes.grΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια