09 Ιανουαρίου 2017

Χαμός με την ελληνική μυθιστορία στην Γαλλία


Τα παιδιά ζητούν να την μάθουν....Παιδικά κόμικς με τα κατορθώματα του Θησέα, του Ίκαρου του Ηρακλή και άλλων Ελληνικών θρυλικών προσώπων επιλέγουν οι Γάλλοι ως δώρο για τα παιδιά τους, την ώρα που στην Ελλάδα μαθαίνουν στους μαθητές της Παλαιά Διαθήκη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την διδασκαλία του Χριστού και το παρελθόν των Ελλήνων.

«Σε εμάς, εδώ και 5 ή 6 χρόνια τα βιβλία που αφορούν την Ελληνική μυθολογία πέρασε από ένα μικρό τμήμα του βιβλιοπωλείου σε κάτι που λειτουργεί πάρα πολύ καλά», αναφέρει η Alexandre Flacsu, διευθύντρια των βιβλιοπωλείων Chantelivre που ειδικεύονται στην παιδική λογοτεχνία.

Η Ελληνική μυθιστορία ξεκίνησε πάλι να διαβάζεται μετά την πρόσφατη εκδοτική επιτυχία των κόμικς «La sagesse des Mythes», των εκδόσεων Glénat που βρίσκονται μέσα στη δεκάδα των ευπώλητων κόμικς από τη πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους λέει η Fracsu: «Είναι οι γονείς που τα αγοράζουν. Θέλουν να μεταφέρουν την πολιτιστική κληρονομία που έχουν στα παιδιά τους. Από την άλλη πλευρά τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ιστορίες με μυθικά τέρατα».

Πηγή: http://www.el.gr/index.php/ellines/137-ellines/38037-chamos-me-thn-ellhnikh-mythistoria-sthn-galliaΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ηττηθεί από κανέναν… (vid)

Έλληνας δεν είναι ένας ξεχασμένος πολίτης της Μεσογείου.Ούτε μία λέξη στην ταυτότητα. Είναι τίτλος.