Οι Αθεϊστές παραδέχονται ότι εκπροσωπούν θρησκεία και διεκδικούν θέση στο νέο μάθημα θρησκευτικών








Δυσαρεστημένοι με το υπουργείο Παιδείας δηλώνουν οι Αθεϊστές για το μάθημα θρησκειολογίας που θα αντικαταστήσει το μάθημα θρησκευτικών



Η Ένωση Αθέων, που κανονικά είναι Αθεϊστών σε σωστή μετάφραση από τον τίτλο τους στα αγγλικά, αλλά και επί της ουσίας, σήμερα εξέδωσε Δελτίο Τύπου με παραλήπτη τη Βουλή των Ελλήνων, Πολιτικά κόμματα, Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων και κοινοποίηση τα ΜΜΕ -πρώτα και μετά- το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


Στην ανακοίνωση τους με τίτλοΘρησκειολογία ή κατήχηση; μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι συμφωνούν με την πρόθεση που εκφράστηκε για μετατροπή του ομολογιακού μαθήματος θρησκευτικών σε γνωσιολογικό , μια εκ πρώτης όψεως σωστή κίνηση για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά τελικά απογοητεύτηκαν γιατί θεωρούν ότι εξακολουθεί το μάθημα να μεροληπτεί υπέρ του Ορθόδοξου Χριστιανισμού γιατί “μεγάλη μερίδα των θεολόγων ασπάζεται το ίδιο δόγμα και είναι προκατειλημμένη υπέρ του”.

Αλλά οι ενστάσεις τους δεν σταματούν εκεί, συνεχίζουν στο γεγονός ότι δεν θα διδάσκεται η πίστη τους στα σχολεία:


Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι δεν γίνεται η παραμικρή μνεία στον αθεϊσμό, τον αγνωστικισμό, τον ντεϊσμό, αλλά ούτε και στον ανθρωπισμό, που είναι η κυρίαρχη φιλοσοφική τάση στις σύγχρονες προοδευτικές κοσμικές κοινωνίες

Έχουμε ξαναγράψει ότι παρότι οι Αθεϊστές προβάλλουν τις απόψεις τους ως “φιλοσοφική τάση” στην πραγματικότητα -και είναι θέμα πολλών συζητήσεων στο εξωτερικό- πρόκειται επίσης για μια πίστη αρνητική όσον αφορά την ύπαρξη του Θείου με οποιαδήποτε μορφή. Το “Πιστεύω εις έναν Θεό” απλά γίνεται “Πιστεύω εις κανέναν Θεό” ή με την αρνητική του μορφή “Δεν πιστεύω σε κάποιον Θεό”. Όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για “πίστη”, αυτό θα έλεγε και μια “ντεϊστική λογική” και είναι ‘γεγονός΄ -για τους λάτρεις των γεγονότων.

Γιατί η λέξη “Άθεος” δεν ευσταθεί στην περίπτωση των εν λόγω κινημάτων

Σύμφωνα με το βίκι: Αθεϊσμός ή Αθεΐαονομάζεται η οντολογική θέση που απορρίπτει την ύπαρξη του Θεού. Αντίκειται στον θεϊσμό και περιλαμβάνει τόσο τις απόψεις εκείνων που δεν έχουν πίστη στην ύπαρξη θεοτήτων (αρνητικός αθεϊσμός) όσο κι εκείνων που πιστεύουν ρητά στη μη ύπαρξη τέτοιων οντοτήτων (θετικός αθεϊσμός). Κατά την αρχαιότητα, ο επικουρισμός περιέκλειε αθεϊστικές αντιλήψεις, αλλά εξαφανίστηκε από την ελληνορωμαϊκή φιλοσοφική παράδοση καθώς αυξανόταν η επιρροή του νεοπλατωνισμού.

Το στερητικό πρόθημα <α>, δηλώνει έλλειψη, απουσία, στέρηση. Άρα, “άθεος” είναι αυτός που στερείται του ίδιου του Θεού και όχι της πίστης όσον αφορά την ύπαρξη του, ενώ αντίθετα, όπως προείπαμε, “αθεϊστής” είναι αυτός που πιστεύειστην ανυπαρξία του ή μη ύπαρξή του. Η δε κατάληξη -ισμός, επίσης υποδηλώνει ιδεολογική θέση και πιθανά δράση διάδοσής της και όχι παθητική στάση. Μπορεί κάποιος να έχει επιδείξει αδιαφορία για το θέμα ύπαρξης Θεού ή να δηλώνει άπιστος αλλά γενικά να μην ασχολείται, ωστόσο αυτός που το έχει βάλει αμανάτι να καταργηθεί η πίστη, να γίνουν τα σχολεία κοσμικά, να απαγορευτούν τα θρησκευτικά σύμβολα και οι προσευχές, να μην διώκεται η βλασφημία, να οργανώνει κρεατοφαγικό πάρτι τη μέρα της Μ. Παρασκευής καινα μπει ο Αθεϊσμός στο μάθημα της θρησκειολογίας και όχι σε άλλα κοινωνικά μαθήματα, δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μιαπίστη που προπαγανδίζει, προσπαθεί να αναγνωρίσει και να επιβάλλει στους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με ΌΛΕΣ τις θρησκείες του κόσμου, το Θείο, με όποια ονομασία κι αν αναφέρεται, βρίσκεται παντού -πανταχού παρόν: Βασιλεύ Ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάσης κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.

Με αυτή την έννοια η λέξη άθεος δεν υφίσταται, για κανένα άνθρωπο, ζώο, φυτό ή ακόμα και πέτρωμα.

Στον κανόνα αυτόν, όπως και σε όλους τους κανόνες, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αν ο ‘άνθρωπος’ απέχει μακράν της εικόνας του, όπως στην περίπτωση του πατέρα της τετράχρονης που την έκοψε κομματάκια και την μαγείρεψε, τότε το πιο πιθανό εκεί ο Θεός να έχει αντικατασταθεί με κάποια άλλη οντότητα.

Το άλλο περίεργο είναι ότι στις παρέες των οργανωμένων αθεϊστών συναντάς πάρα πολύ συχνά και οπαδούς “της άλλης οντότητας”. Μήπως να εντάξουμε και τον σατανισμό στη θρησκειολογία των παιδιών; Γιατί όχι, ε; Πολύ θα το ήθελαν.

Πάντως για την Rihanna… ούτε λέξη! Αυτή τους άρεσε γιατί είναι και πολύ κοσμική κυρία, κι ας… μην είναι κόσμια!

σχετικά με την πάνω εικόνα: «Χέρια που προσεύχονται» του Άλμπρεχτ Ντύρερ, στο δεκαώροφο ξενοδοχείο «Vienna» στην οδό Πειραιώς, ως το πρώτο γκράφιτι, στο πλαίσιο των δράσεων «Εικαστικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο Χώρο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Το εν λόγο έργο είναι ένα αντίγραφο-κακοποίηση του σπουδαίου έργου του Άλμπρεχτ Ντύρερ, “Προσευχή” (βλέπε εικόνα)
ενός σπουδαίου γερμανού καλλιτέχνη του οποίου το χαρακτικό έργο έχει ξεχωρίσει ανάμεσα στα έργα της Αναγεννησιακής περιόδου. Ο συμβολισμός που του έχει αποδοθεί: “Προσευχή στον θεό του κάτω κόσμου”…

ΠΗΓΗ

http://grothia.gr/atheistes-paradechonte-oti-ekprosopoun-thriskia-ke-diekdikoun-thesi/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια