Όλοι ξυπνούν, μόνο η Ελλάδα κοιμάται! Σερβία: “Δε θα μετατραπούμε σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών”





Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε σήμερα (χθες) στη Σόφια, ότι το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες στην άνω δυτική οδό της Βαλκανικής θα δημιουργήσει, ενδεχομένως, μια επικίνδυνη κατάσταση για τη Σερβία και ολόκληρη την περιοχή και επανέλαβε ότι η Σερβία δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και να μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών ή ακόμη, δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες που έχουν διασχίσει το έδαφός της και δεν έχουν λάβει άσυλο στην ΕΕ.


«Ανεξάρτητα από την κατανόηση και τη συμπάθεια που έχουμε για τους μετανάστες, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη Δημοκρατία της Σερβίας να μετατραπεί σε ένα είδος κέντρου συγκέντρωσης για τους μετανάστες.


Η Σερβία δεν μπορεί, επίσης, να δεχθεί μετανάστες που έχουν διασχίσει το έδαφος της και δεν έγιναν δεκτοί στην Ευρώπη, δεν έχουμε την ικανότητα και τους πόρους, αλλά και δεν είμαστε η πρώτη χώρα εισόδου», δήλωσε ο Ντάτσιτς κατά την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Ο Ντάτσιτς επανέλαβε ότι η ένταξη στην ΕΕ παραμένει ένας σημαντικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια του 2016 η Σερβία «θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και θα προχωρήσει στο άνοιγμα κεφαλαίων διαπραγμάτευσης τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για τη μεταρρύθμιση και ενίσχυση του κράτους δικαίου- ειδικά τα κεφάλαια 23 και 24».


Στη συνάντηση εκτός από τον Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών, Ντανιέλ Μίτοφ, ήταν οι υπουργοί εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Ιγκόρ Λούξιτς, Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ιγκόρ Τσερναντάκ, Σκοπίων Νίκολα Ποπόσκι, Ρουμανίας Λαζάρ Κομανέσκου και η υπουργός του Κοσσυφοπεδίου Εντίτα Ταχίρι.


Επίσης συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Κροατίας, Τουρκίας και Μολδαβίας καθώς και ο γραμματέας του κράτους της Σλοβενίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Γκόραν Σβιλάνοβιτς, σύμφωνα με τη σερβική Beta.
echedoros-a.gr




Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια