Βάζουν τους λαθρομετανάστες σε εγκαταστάσεις που προορίζονται για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς περιοχές





Σχόλιο: Οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες το καλοκαίρι φιλοξενούν παιδιά από τα Άνω Λιόσια και έχουν αγορασθεί με χρήματα του ελληνικού λαού για να μπορούν να αναπνέουν έστω για 15 μέρες καθαρό αέρα τα παιδιά που για 350 μέρες το χρόνο αναπνέουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής…


___________________________

Πολύ πιθανή φαίνεται η εγκατάσταση -τουλάχιστον 300 σε πρώτη φάση- προσφύγων στη Μυρσίνη, μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και σύσσωμος ο τοπικός Τύπος της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, οι σκέψεις αφορούν το σχεδόν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα «LM Village», το οποίο βρίσκεται σε ένα χώρο που ανήκει κατά το ήμισυ (δυτική πλευρά) στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το υπόλοιπο μισό (ανατολική πλευρά ) στο Δήμο Φυλής.

Μετά τη συνεδρίαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή των δημάρχων, της Εκκλησίας και άλλων φορέων, στην Ηλεία, φούντωσαν τα σενάρια για χρήση του παραθεριστικού χωριού LM Village ως χώρου φιλοξενίας προσφύγων.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για φωτογράφιση του χώρου το πρωί της Τρίτης 23/3, αλλά και για διαμόρφωση αργότερα, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος εκτός από τις πολυτελείς κατοικίες του, πληροί τις προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν κοντέινερ ή να στηθούν σκηνές, ενώ όλες οι βασικές υποδομές είναι έτοιμες.


Το LM Village, πρωτολειτούργησε την 31η Αυγούστου 1998 και σχεδόν δέκα χρόνια μετά σταμάτησε τη λειτουργία του. Την έκταση είχε παραχωρήσει η τότε Κοινότητα Μυρσίνης στο Δήμο Άνω Λιοσίων που δημιούργησε ένα εξαιρετικό τουριστικό συγκρότημα με δύο πισίνες, 32 μεζονέτες, εστιατόρια, χώρους ιατρείων, παιδικές χαρές με πού πράσινο και χώρους στάθμευσης.

«Όχι» από Δήμο Φυλής

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το σενάριο για εγκατάσταση των προσφύγων προς το παρόν είναι «παγωμένο», αφού ο Δήμος Φυλής δεν φαίνεται να συναινεί. Τοπικά μέσα μάλιστα (διαβάστε ΕΔΩ) αναφέρουν όπως ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επικοινώνησε με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας να μην προχωρήσει το σχέδιο, αν και ο χώρος «…είναι υπό διεκδίκηση στα δικαστήρια, ανήκει ακόμα ως ευθύνη στο Δήμο Φυλής (Άνω Λιοσίων) (ιδιοκτησιακό καθεστώς 50-50% στους δύο δήμους)».

Επιπλέον σενάρια θέλουν τον Δήμο Φυλής να σχεδιάζει την άμεση επαναλειτουργία του παραθεριστικού κέντρου, αν και το πρωί της Πέμπτης μοιάζει πιθανό να φθάσουν οι 300 πρόσφυγες για να μείνουν στα οικήματα που σήμερα καθαρίστηκαν!

Όπως και να έχει, προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από το Δήμο Φυλής.

Τα επόμενα 24ωρα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, μαζί με τις προθέσεις της Πολιτείας, αλλά και των αιρετών της περιοχής, για το τι προτίθενται να πράξουν σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα στην Ηλεία.



http://www.cityface.gr/

http://katohika.gr/ellada/vazoun-tous-lathrometanastes-se-egkatastaseis-pou-proorizontai-gia-paidia-pou-proerxontai-apo-eupatheis-perioxes/





Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια