Ο Μπίρμπος, ο Αθανασίου, ο Ασημακόπουλος και ο λογαριασμός στην Ελβετική UBS




Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, πάνω στην «αναμπουμπούλα», κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να «κουκουλώσουν» θολές υποθέσεις διαφθοράς από το παρελθόν - Για ποιο λόγο χρήματα που έπρεπε να βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, είναι κρυμμένα σε τράπεζες της Ελβετίας;

Έχουν περάσει πλέον 12 μήνες από τότε που αποκαλύφθηκε πως γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, διατηρούσε κρυφό λογαριασμό σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον κατηύθυνε τους πελάτες του να του καταθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για υποθέσεις που εκδικάζοντο στην Ελλάδα!

Όμως μετά από τόσους μήνες, ο δικηγόρος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ ο επίμαχος λογαριασμός παραμένει στο απυρόβλητο, παρά τα κακουργήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη του. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει την πάταξη της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και μια σειρά άλλων μέτρων για να πατάξει παρόμοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στην Ελλάδα, κλήθηκε να καταβάλλει εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Έτσι, ο επιχειρηματίας πείστηκε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ στο λογαριασμό Νο CH 490024028588***- U που διατηρούσε ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος στην τράπεζα UBS της Γενεύης!

Όταν όμως παρουσιάστηκε στο Α.Τ. της περιοχής του, συνελήφθη με την αιτιολογία ότι "δεν είχε καταβάλλει την εγγύηση"! Δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ, αντί να καταλήξει στο δημόσιο ταμείο, κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό Έλληνα δικηγόρου στην Ελβετία, χωρίς παραστατικά!

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας υπέβαλλε μήνυση και προσκόμισε τα στοιχεία, το κράτος ακόμα δεν έχει κινηθεί. Γιατί;

Πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι με τον εν λόγω δικηγόρο, συνεργαζόταν ο κύριος Μπίρμπος, υιός του κυρίου Θεοχάρη Μπίρμπου, διευθυντή του γραφείου του τ. υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου!
Αυτό από μόνο του συνιστά ένα σοβαρότατο επιχείρημα που θα έπρεπε να έχει ηχήσει συναγερμό για τις ακαριαίες ενέργειες της πολιτείας.

Θα έπρεπε ο ίδιος ο κύριος Αθανασίου να έχει παρέμβει, ώστε να μην μείνει οποιαδήποτε σκιά για τους συνεργάτες του.

Αντίθετα, μετά από τόσους μήνες ατιμωρησίας, όταν αδύναμοι πολίτες οδηγούνται στις φυλακές για μικροποσά, ο καθένας μπορεί να βγάλει δυσάρεστα συμπεράσματα. Υπάρχει κάποιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του κυρίου Ασημακόπουλου; Τι συμβαίνει;

Ας ελπίσουμε πως η νέα κυβέρνηση θα διαλευκάνει άμεσα αυτή την εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση. Για να δούμε επιτέλους με τι θράσος λειτουργούν κάποιοι τόσα χρόνια στην πλάτη της κοινωνίας.

newsbomb.gr
http://imetaxasgr.blogspot.gr/2015/12/ubs_18.html





Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια