DEUTSCHE BANK: O ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ GREXIT ...




Πέντε «σκαλοπάτια», αλλά και ένα διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών θα χρειαστεί, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.


Η Ελλάδα μάλιστα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην αρχή του ανηφορικού δρόμου, με το αίτημα της βραχυπρόθεσμης παράτασης του προγράμματος. Μια κίνηση που η γερμανική τράπεζα χαρακτηρίζει ως υποχώρηση από την αρχική θέση. Ακολουθεί η αποδοχή του αιτήματος από τους Θεσμούς, η οποία εκτιμάται ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Στο δεύτερο σκαλοπάτι βρίσκεται η συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαίων σχετικά με τους όρους ολοκλήρωσης του υπάρχοντος προγράμματος, ώστε να «απελευθερωθεί» η τελευταία δόση της βοήθειας (7 δισ. ευρώ). Οι διαπραγματεύσεις πάντως, προσθέτει η Deutsche Bank, πιθανόν να περιλαμβάνουν ορισμένα από τα βήματα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται τρία βήματα μετά, όπως π.χ. το δημοσιονομικό «μονοπάτι».
Το τρίτο «σκαλοπάτι» αφορά την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, δεν αποκλείεται η κατάρρευσης της κυβέρνησης και ο σχηματισμός νέας (κυβέρνησης συνασπισμού).
Σειρά παίρνουν μετά από 4-6 μήνες οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα. Τη χρηματοδότησή του, αλλά και τους όρους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το δημοσιονομικό «μονοπάτι», οι μεταρρυθμίσεις και η μείωση του χρέους.
Το τελευταίο βήμα θα περιλαμβάνει την έγκριση των όρων της νέας συμφωνίας, τόσο από την ελληνική Βουλή, όσο και από τα εθνικά κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών-μελών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί λίγες εβδομάδες αργότερα.











































































newsbomb.gr/oikonomia/news/story/559913/deutsche-bank-o-aniforikos-dromos-gia-na-apofeyxthei-to-grexit#ixzz3SbrEhxMq
http://politikologia1.blogspot.gr/2015/02/deutsche-bank-o-grexit.html?spref=fb

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια