Υπέκυψε ο Σαμαράς – Νέο μνημόνιο!





Στοιχείο των διαπραγματεύσεων είναι μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα από πιθανές αναταράξεις στις αγορές, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του μετά τη σύνοδο κορυφής Ασίας – Ευρώπης στο Μιλάνο.

Ο πρωθυπουργός άλλαξε στάση καθώς προληπτική γραμμή σημαίνει νέο μνημόνιο…

Στη δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι το πολιτικό ρίσκο, σημειώνοντας πάντως ότι οι αγορές αντιδρούν πολλές φορές με υπερβολές αλλά επανέρχεται η ισορροπία. Κατηγορεί δε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας.
Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός:


«Η Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια μια τεράστια αλλαγή και στα ελλείμματά της και στις μεταρρυθμίσεις. Αυτή η αλλαγή αναγνωρίζεται πλέον από όλους. Κι έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα, για την μετά το μνημόνιο εποχή.

Κανένας δεν έχει αντίρρηση για την επιτυχία της χώρας μέχρι τώρα. Κι αν προσέξατε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις, κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από δω και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει. Η συζήτηση που γίνεται είναι για το πώς θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο…

Αυτή η συζήτηση γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νεο μνημόνιο. Όπως αποτελεί και στοιχείο των διαπραγματεύσεων μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης, που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές. Και μάλιστα σε μια στιγμή όπου η παγκοσμια οικονομία δείχνει σημάδια κάμψης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Συνεπώς υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση για με τους εταίρους και τους δανειστές μας για την πρώτη μεταβατική φάση. Έτσι, με σοβαρότητα, συνεχή διάλογο και στενή συνεργασία προχωράμε να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες της επόμενης μέρας.

Συμπερασματικά, λοιπόν: Η Ελλάδα έχει πια τα θεμελιώδη και τις προοπτικές για σταθερότητα και ανάπτυξη. Η μάχη της δημοσιονομικής προσαρμογής κερδήθηκε. Η μάχη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κερδίζεται και συνεχίζεται. Το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι το πολιτικό ρίσκο: ότι δηλαδή τα ελλείμματα μπορεί να επανέλθουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις υπάρχει ο κίνδυνος να ανατραπούν.

Οι αγορές βέβαια καμία φορά αντιδρούν με υπερβολή. Κι όταν οι ανησυχίες οδηγούν σε υπερβολές, τότε η αλήθεια αποκαθιστά, αργά ή γρήγορα, την υπερβολή. Και τα πράγματα ισορροπούν πάλι. Το βλέπουμε και σήμερα…

Ένα παράδειγμα. Σημερινό. Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι αγορές τρόμαξαν επειδή –αν ειναι δυνατόν- η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των πλεονασμάτων! Δηλαδή αν επιστρέφαμε στα ελλείμματα, πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι οι αγορές θα πανηγύριζαν! Αυτή η στοιχειώδης έλλειψη σοβαρότητας, είναι εκείνο ακριβώς που ανησυχεί και τον κόσμο όλο και τις αγορές…

Εγώ επιμένω: όλες οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βοηθήσουν για τη μετάβαση στη μετά το μνημόνιο εποχή. Δεν πρέπει το πολιτικό ρίσκο που ορισμένοι προκαλουν να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει. Τόσες θυσίες δεν θα πάνε χαμένες. Τέτοιες επιτυχίες, που η ίδια η Ευρώπη θεωρεί χωρις προηγούμενο δεν μπορούν να ακυρωθούν. Και η έξοδός μας από την κρίση θα είναι πολύ πιο γρήγορη και ασφαλής για τον ελληνικό λαό, αν είμαστε ενωμένοι, ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες. Τα θεμελιώδη τα έχουμε, τις προοπτικές τις έχουμε, αρκεί να δείξουμε σε όλους ότι έχουμε την υπευθυνότητα και την ωριμότητα και κυρίως τη σοβαρότητα, να πάμε τη χώρα μπροστά.

Η Ελλάδα το χρειάζεται. Και πάνω απ” όλα ο ελληνικός λαός το απαιτεί».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/82533/ipekipse-o-samaras-neo-mnimonio.html

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.

    ‘’ΕΛΑΣΤΙΚΑ’’ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!

    Πόση ήταν η πραγματική ανεργία στο τέλος του 2009? Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες άτομα , ζούσαν από τις ΄΄ευεργετικές’’ πολιτικές δολοπλοκίες του Πάκη και του κάθε Πάκη του Καραμανλικού περίγυρου?
    «Συγκάλυπταν’’ δήθεν την ανεργία, με κατασπατάληση των τελευταίων ελλειμμάτων και αγόραζαν ψήφους με τις ‘’Γαλάζιες συνεντεύξεις’’ ! και μάλιστα χωρίς διαφάνεια για πάρα πολλούς. Πόση καμουφλαρισμένη βρωμιά και αθλιότητα κρύβει αυτή η επάρατη δεξιά?
    Οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, αφού στην ουσία το 2009 χρεοκοπήσαμε. Οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!
    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;
    Κύριε Σαμαρά ΤΙΠΟΤΑ δεν σε σώνει . Η ιστορία παραμένει στην ίδια σελίδα με τα εφιαλτικά στοιχεία του 1993.
    Τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.
    Αυτός είναι και ο λόγος της Καραμανλικής λιποταξίας. Εκλογές και ανευθυνότητα…
    ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    865.000 προσλήψεις μέσα σε πέντε χρόνια. Άρα πόσοι ήταν οι πραγματικοί άνεργοι το 2009; Πόσοι έφυγαν από τις παράνομες ‘’γαλάζιες’’ επιλογές Παυλόπουλου;
    Πόσοι ΠΡΕΠΕΙ ακόμη να φύγουν; Πόσο ήταν το ποσοστό ανεργίας το 2004 και πόσο ήταν το 2009, και πόσα ΔΙΣ ΕΥΡΩ χαμένα μας στοίχισε ο Πάκης της αμαρτίας;
    Το κύμα των διορισμών:
    Προσλήψεις από 7 Μαρτίου 2004 έως 30 Ιουνίου 2009
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542

    Ένα δεύτερο Δημόσιο δημιούργησε η ΝΔ στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή, στήνοντας βιομηχανία προσλήψεων που ξεπέρασαν τις 865.000. Οι περισσότερες μάλιστα από τις μισές - 57% - έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ καθώς αφορούσαν συμβασιούχους έργου ή ορισμένου χρόνου. Αντιθέτως το μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, περιοριζόταν στο 19%.
    Έτσι οι Προκοπο-Στυλιανίδηδες ετοίμαζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβέρνησαν οι Λιάπηδες και οι Καμμένοι αλλά προτιμάτε να πιστεύετε ότι φταίει η...Μέρκελ

    Διαβάζω τα διάφορα αφιερώματα στα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Λιάπη μετά τα διάφορα πανελλήνια ρεκόρ παραβίασης του Κ.Ο.Κ που σημείωσε πριν τη χθεσινή σύλληψη του.

    Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ένας άνθρωπος που ως απλός πολίτης κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, ως υπουργός μπορεί να είχε κάνει πολύ χειρότερα πράγματα.

    Τα διάφορα αυτά αφιερώματα έχουν την πλάκα τους αλλά νομίζω ότι προτιμότερα από τα γέλια θα ήταν τα κλάματα. Γελάμε με τον Λιάπη γελώντας με τα χάλια μας.

    Από το 2009 μέχρι σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.

    Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009,
    η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες,
    Ρουσόπουλους,
    Βουλγαράκηδες
    και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του Καταλληλότερου,
    αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.

    Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα.

    Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

    Αν δεν συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε, καμία λύση δεν θα μοιάζει κατάλληλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο… ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ . Η, Το ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟ !

    [[Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο, αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό..]]
    Ζούμε σήμερα, μοναδικές στιγμές, μιας εξόφθαλμης , προκλητικής και επιστημονικά προετοιμασμένης σκηνοθεσίας και σκηνογραφίας ενός άθλιου δεξιού και αδέξιου παρακράτους, που πάντα υπήρχε και υπάρχει στους κόλπους της επάρατης δεξιάς.
    Από τον Νοέμβριο του 2009, που οι δεξιόφρονες και αφιλοφρονες ‘’ιδιοκτήτες της εξουσίας’’, αποφάσισαν να εξαγνίσουν τον Σαμαρά και να εξαγνισθούν και οι ίδιοι από τα διαχρονικά ανομήματά τους, ζούμε στον προθάλαμο του εθνικού εγκλήματος.. Από τότε η Ελλάδα ζει και συζεί με την ‘’αναστημένη δια νοός Αντωνάκη’’ μαύρη , αιμοβόρο και εθνοκτόνο δεξιά των εφηβικών του ονείρων και των γόνων των γερμανοτσολιάδων.
    Η χρυσή αυγή του σήμερα, ή, όπως αλλιώς, την ονόμαζαν μέχρι σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία του χθές, η ΕΡΕ του προχθές και η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’ του ..παρα-προχθές, η γνωστή απεχθής και εθνοβόρα παράταξη των αδίστακτων εθνοκατακτητών .
    Δεν είναι τίποτα νέο, ούτε τίποτα έντιμο και καθαρό, ούτε εθνικό !
    Είναι η γνωστή δεξιά με όλα της τα κακά και τα αρπακτικά νύχια. Είναι πληρωμένοι ‘’εκτελεστές εντολών ’’ αδίστακτων εφοπλιστών και διεθνών εγκληματιών, ομοϊδεάτες του..Σόρος και της..Μέργκελ. Είναι άτομα που έχουν ζήσει στη νύκτα και από τη νύκτα. Είναι οι γνωστοί νονοί και μπράβοι σε κάθε κακόφημοι συνοικία των πόλεών μας. Είναι οι απόγονοι των κουκουλοφόρων γερμανοτσολιάδων, οι απόγονοι της χούντας του τρελού Παπαδόπουλου, είναι οι απόγονοι των προδοτών της Κύπρου
    Είναι γνωστή ακροδεξιά, είναι οι συναγωνιστές του Σαμαρά που ποτέ ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ….
    Όλοι αυτοί τόσα χρόνια δεν κυβερνούσαν και δεν κυβερνούν μέχρι σήμερα; Αυτοί δεν είναι το γνωστό χαφιεδότσουρμο; Αυτοί δεν αποφάσιζαν, δεν έκλεβαν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού; Αυτοί σήμερα δεν οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό; Αυτοί σήμερα σαν σκυλάκια δεν τρώνε τα κόκκαλα που τους ρίχνει ο Αντώνης; Ποιοι υποστηρίζουν και διατηρούν τον Αντώνη στην κυβέρνηση;
    Δεν ήξερε ο Αντώνης την ποιότητα και το ανήθικο υπόβαθρο, όλων αυτών που χρόνια ‘’έπαιζαν το κρυφτό’’ πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού λαού? Και βέβαια το ήξερε και τους χρησιμοποίησε να διαλύσουν την Ελλάδα, ώστε να φοβηθεί ο κόσμος, να τρομάξουν οι συνταξιούχοι και να ψηφίζουν τον μεγαλύτερο πολιτικό εφιάλτη της μεταπολεμικής Ελλάδας.
    Απόδειξη της πολιτικής αθλιότητας και της προσωπικής του ιδιοτέλειας, αποτελεί ο τρόπος που ‘’εξάγνισε’’ τους οπαδούς της Χρυσής αυλής, οι οποίοι ΑΜΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! Αστραπιαία επέρχεται ιδεολογική κάθαρση και εντάσσονται ξανά ! στους συναγωνιστές και..πατριώτες των λοιπών φίλων του Αντώνη.
    Έτσι ΠΑΛΙ! Πουλάει τους Έλληνες ο πολιτικός εφιάλτης του 1992 και αποφασίζει κρυφά και φανερά που δωρίσει το..ζωηφόρο ‘’σπάνιο-άγιο’’ πνεύμα του. Τελικά μήπως είναι αρχιμανδρίτης της περιφρόνησης και της παράνοιας?

    Τι συνέβη όμως σήμερα και οι δεξιοί της νομιμοφάνειας, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους ακροδεξιούς για να αναβαπτισθούν οι ίδιοι από το προπατορικό πλήθος των εθνοκτόνων αμαρτημάτων ???
    Φοβήθηκαν την αγανάκτηση των Ελλήνων που μπορούσε από στιγμή σε στιγμή να ξεσπάσει μα απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους, ή, οι αξιωματικοί και οι λοιποί ένστολοι ήταν έτοιμοι να τον στήσουν στο τοίχο;
    Ή, φοβήθηκαν, ότι οι εξελίξεις ήταν εκτός ελέγχου και έπρεπε να δείξουν στον κόσμο ότι ‘’υπάρχουν’’ !
    Η, είναι τόσο άχρηστοι και ανίκανοι που τρώγονται για το ποιος θα ‘’υπουργέψει’’?
    Η, είναι τόσο αστείοι να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν ο κόσμος να ΞΕΧΑΣΕΙ και το Σαμαρά και τους θετούς πολιτικούς εγκληματίες που μας κουβάλησε, αφού αυτοί μόνο ήταν η..προίκα που μας έφερε;
    Ας προσέχουμε ΟΛΟΙ! Ο Φασισμός στα χέρια του Αντώνη είναι όπλο στα χέρια μικρού παιδιού.
    Τώρα όλοι γνωρίζουμε, και τον Αντώνη και τη χρυσή του..κληρονομιά.
    Το ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ !...
    ========================
    Στις 21 Οκτωβριου 2011 ο Αντώνης Σαμαράς δημοσιεύει άρθρο στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», με το οποίο ενημέρωνε τους Γερμανούς ότι όλα έχουν πέσει έξω στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα είναι λάθος, η προσπάθεια έχει αποτύχει. Ούτε καν τη μείωση του ελλείμματος δεν επικαλείται για να πει μια καλή κουβέντα – αντίθετα διαστρεβλώνει τα στοιχεία για να μην πει καμία καλή κουβέντα.
    Σήμερα επικαλείται την «πρόοδο» και τις «θυσίες». Τα επικαλούνται και άλλοι, σχεδόν όλοι οι ξένοι, επειδή ο ίδιος μερικές φορές ακόμα δυσκολεύεται. Σήμερα ανησυχεί για την αξιοπιστία της Ελλάδας που ο ίδιος ισοπέδωνε με άρθρα στον γερμανικό τύπο.

    Και προσοχή : το άρθρο δημοσιεύτηκε 21 Οκτωβρίου 2011. Την ώρα που κορυφωνόταν η διαπραγμάτευση για την ιστορική μείωση του χρέους, ο Αντώνης Σαμαράς βροντοφώναζε: Το Πρόγραμμα είναι λάθος, η Ελλάδα απέτυχε.

    Τώρα ζητά πιστή εφαρμογή του Προγράμματος για να μείνουμε στο ευρώ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ??? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ''ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ'' !!

    Το τυρί έβλεπες , το δόκανο δεν το κοίταγες? Το πρόβλημά σου είναι ανάλογο με τις επιλογές σου, τις επιθυμίες σου, το πελατειακό σου κατεστημένο και το κομματικό σου απωθημένο.
    Η δεξιά , η αιώνια ΕΠΑΡΑΤΗ δεξιά, αποτελεί και αποτελείται από ιδιοτελείς μικροκομματικές ‘’κατσαρίδες’’ τοπικής εμβέλειας και περιβαλλοντικής μόλυνσης, που, οριοθετούν ιδεολογίες και καταξιώνουν προσωποπαγή «καθεστώτα».
    Μυριάδες καμένοι, είναι έτοιμοι να κάψουν κόσμο και κοσμάκη εν ονόματι ελληνοθρησκευτικών ..αξιωμάτων, εξωγήινων σχέσεων και οραματισμών, πολυποίκιλης αγραμματοσύνης και απύθμενης εθνικοφροσύνης.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΕΙ ‘’ΟΧΙ’’ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ….ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ…!
    Εσύ όμως φίλε Έλληνα , ψήφισες δεξιά και ..αριστερά και έριξες τον Παπανδρέου. Τώρα γιατί καταριέσαι, υποφέρεις και απελπίζεσαι?
    Δεν τον πίστεψες που σου έλεγε ότι με 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ το χρόνο επί πλέον φόρους, θα μηδενίσει σε δύο χρόνια το έλλειμμα (15%)???
    Ήθελες να πληρώσεις πολύ περισσότερα γι αυτό ψήφισες Σαμαρά και Τσίπρα?
    Ήθελες να τιμωρήσεις τον Παπανδρέου γιατί ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μας είπε την αλήθεια?
    Πίστεψες τους συκοφάντες που σε παραπληροφόρησαν, ΄Η φοβήθηκες τον Παπανδρέου (μη σου πάρει την κατσίκα), όπως λέγανε και για τον Ανδρέα?
    Γνώριζες ότι η ΔΕΞΙΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το χρέος από το 2005-2009, και ξαναψήφισες δεξιά?
    Γνώριζες ποιος ήταν ο Σαμαράς και ξαναψήφισες δεξιά και Σαμαρά?
    ‘’Ακουσες ’’ για… κάποιον ΤΣΙΠΡΑ και τον ψήφισες μόνο και μόνο να τιμωρήσεις τον Παπανδρέου, που ψήφισε τόσους νόμους για τους φοροφυγάδες και τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ?
    Τελικά : ποιος σου ΦΤΑΙΕΙ ??? ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ !!!
    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ…ΚΛΑΙΣ ? ΣΥ δεν είσαι που έβριζες και έκαιγες ΧΘΕΣ???
    ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ…ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ….ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μνημόνιο, δικαιούται κανείς να πει, με μετριοπαθείς μάλιστα υπολογισμούς, ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο χρέος του 2009 (298 δισ.) θα είχαν προστεθεί καμία 30αριά δισ. ως έλλειμμα το 2010, καμία 30αριά δισ. το 2011, καμία 30αριά δισ. το 2012 και καμιά 15αρια δισ. μέχρι φέτος τον Ιούνιο.
    Με λίγα λόγια, χωρίς Μνημόνιο και μέτρα, το κοντέρ του δημοσίου χρέους δεν θα έγραφε σήμερα 321 δις, αλλά πάνω από 400 δισ.
    Αν συνεχιζόταν δηλαδή ο εγκληματικός ρυθμός ελλειμμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν υπήρχε κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και μετά να πετύχει την διαγραφή χρέους, το χρέος σήμερα δεν θα ήταν 321 δισ. αλλά πάνω από 400.
    Αυτά, απλά και μπακαλίστικα, για όσους λένε ότι οι κόποι πάνε χαμένοι αφού το χρέος αυξάνεται. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν έχουν καταλάβει πόσο θα ήταν το χρέος σήμερα, πόσο ιλιγγιωδώς περισσότερο θα αυξανόταν, αν δεν κάναμε τίποτα.
    Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά, πόσα δισ. χειρότερο δηλαδή θα ήταν το χρέος χωρίς Μνημόνιο, δεν έχουν καμία σημασία.
    Είναι τελείως υποθετικά. Αφού ήδη με το χρέος και το έλλειμμα και την ύφεση του 2009 επί Καραμανλή, όταν αποκαλύφθηκαν, σταμάτησαν όλοι να δανείζουν την Ελλάδα ή δάνειζαν με απαγορευτικά - ληστρικά επιτόκια.
    Επομένως, αν δεν είχε στηθεί με διπλωματικό μαραθώνιο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για να δανειστεί η Ελλάδα και δεν υπογραφόταν το Μνημόνιο, το χρέος θα είχε εξαφανίσει τη χώρα από το Μάιο του 2010.
    Και ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το πόσο είναι το χρέος σήμερα. Γιατί, θα είχαμε τελειώσει όλοι τότε μέσα σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.
    Τελικά πάλι ο Παπανδρέου ..φταίει που γλιτώσαμε 80 δις ευρώ και επί πλέον δεν πτωχεύσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή