Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί - Σφυρίζει αδιάφορα το ΥΠΕΞ!


Ακρως Περιεργες μετακινησεις Δυναμεων του Τουρκικου Στρατου, απεναντι απο το νησι Μεγίστη (Καστελόριζο), εθεσαν αμεσα…τον Ελληνικο Στρατο σε Συναγερμο.
Οι Τουρκικες Δυναμεις ενισχυθηκαν με ενα προσθετο,αλλα αγνωστο αριθμο απο καταδρομείς και βατραχανθρώπων.

Η κινητικότητα του Τουρκικου Στρατου εγινε αμεσα αντιληπτη απο το Γενικο Επιτελειο Εθνικης Αμυνας, οπου αστραπιαια αντεδρασε και απαντησε με Ασκηση που έλαβε χώρα χθες, τη στιγμή που οι Τούρκοι ξεκινούσαν τους τσαμπουκάδες, με αμεση αμφισβήτηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Λευκωσίας, να διεξάγει έρευνες για την άντληση υδρογονανθράκων, και με κορυφωση της προκλητικοτητας τους, την είσοδο του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, και δύο Τουρκικα πολεμικά πλοία να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής.

Στο Υπουργειο Αμυνας ανησυχούν οτι η Τουρκια θα προσπαθησει να δημιουργησει ενα θερμο επεισοδιο αντιστοιχο της κρισης στα ιμια 1996.

Οι φοβοι τους αυτοί ενισχυονται γιατι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε επιχειρήσεις κατάληψης νησιών, και διαθέτουν σημαντικές και αξιόλογες δυνάμεις εξοπλισμένες με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, τα οποία στην περίπτωση της Μεγίστης, θα μπορούσαν να εξορμήσουν από τουλάχιστον δύο απομακρυσμένα σημεία που βρίσκονται απέναντι από το ελληνικό νησί, στη χερσόνησο πλησίον του λιμανιού Κας και σε απόσταση 6,4-7 χλμ.



Δυστυχως κυκλοι του Υπουργειου εξωτερικών δεν ηθελαν να διεξαχθεί αυτη η Ασκηση, ωστε να μην δυναμιτισουν το ηδη βεβαρημενο σκηνικο στην περιοχη,(αυτη ειναι συνηθως η παγια τακτικη του Υπουργειου εξωτερικον τα τελευταια χρονια, στο να υποχωρει σε οτι αφορα τα εθνικα μας θεματα, με τα γνωστά αποτελεσματα, Τουρκοι,Αλβανοι,Σκοπιανοι να εχουν αποθρασυνθεί και να διεκδικουν απροκάλυπτα Ελληνικη Γη!)

Αναγκαστικα το Υπουργειο Αμυνας υποχωρησε και ονομασε την Ασκηση ( έρευνας και διάσωσης!)

Η άσκηση διεξήχθη ανατολικά του Καστελόριζου και συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και Mirage 2000-5, μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ελικόπτερο Super Puma, προσωπικό της 31ης ΜΕΕΔ και από πλευράς του Πολεμικού Ναυτικού μία κανονιοφόρος. Υπήρξε επίσης και συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα.

Τωρα τι σόι Ασκηση Ερευνας και Διασωσης γινεται με την συνδρομη επιθετικων Μαχητικων οπως ειναι το F-16 και Mirage 2000-5, ειναι πραγματι για γελια!

Παντως για την ωρα δεν αναμένεται η Τουρκια να προκαλεσει καποιο θερμο επεισοδιο, κι αυτό γιατί η Τουρκία τα βρίσκει δύσκολα στην ΑΟΖ της Κύπρου, με τη Ρωσία να έχει δεσμεύσει μία τεράστια περιοχή για τη διεξαγωγή αεροναυτικών γυμνασίων με πυρά, και το Ισραήλ να συμμετέχει με την Κύπρο επίσης σε αεροναυτική άσκηση η οποία ξεκινάει σήμερα με την παρουσία τόσο αεροσκαφών F-16 και F-15 όσο και πολεμικών πλοίων.

Για αλλη μια φορα δυστυχως αποδεικνυεται η δειλια της πολιτικης μας ηγεσιας ,στο να αποδειξει πράγματι οτι ειναι η εγγυήτρια χώρα που θα προστατεύσει την Κυπρο σε οποιαδηποτε απειλη, αυτο αποδεικνυεται περιτεχνα οταν από την Λευκωσία τέθηκε το ζήτημα «Τουλάχιστον μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού να έρθει στην περιοχή για να μην νομίζει η Τουρκία ότι είμαστε μόνοι μας», αλλά κατόπιν διαβούλευσης στο υπουργείο Εξωτερικών απορρίφθηκε το ενδεχόμενο. (και το φιδι απο την τρυπα για αλλη μια φορα το εβγαλαν τριτες χωρες οπως π χ Ισραηλ και Ρωσια!)

Τι θα γινει οταν η Ασκηση με αυτες τις χωρες τελειώσουν; Και αποχωρήσουν απο την Περιοχη!

Αυτο περιμενουν στην Τουρκια! Οπως εχω επισημάνει οι Τουρκοι ενδιαφερονταν να εντοπίσουν το ηχητικο στιγμα του νεου Ελληνικου Υποβρυχιου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε προσφατα απο τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα!

Φαίνεται ότι η ενίσχυση του ελληνικού υποβρίχιου στόλου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό Ναυτικό. και τοποθετουν σε Αιγαιο και Κυπρο ανθυποβρυχιακών αισθητήρων προκειμένου να δημιουργήσει ένα «τείχος» έγκαιρης προειδοποίησης και εντοπισμου τον Ελληνικον Υποβρυχιον.

Και όπως επεσήμανα,ακομα δεν εχουμε δει τιποτα! Οταν θα φυγουν οι Ρωσοι και Ισραηλινοι...Τοτε θα δουμε τον λύκο να βγαινει απο την φωλια του!

Το θεμα ειναι οτι το Υπουργειο Αμυνας θελει να αντιμετωπίσει και να ορθωσει το ανάστημα του απεναντι στην Τουρκια;

Αλλα για το υπουργείο Εξωτερικών πρωτευει η Τροικα το ΔΝΤ και η αποπληρωμη ενος χρεους που δεν ειναι βιώσιμο!

Σπυρος Πριφτης

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΙΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΓΛΥΦΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ????
    ΤΕΡΕΝΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΕΕΕΕΕΕΕΕ!
    Οι Κουρἠδες συναποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του διεφθαρμένου πολιτικοοικονομικοὐ κατεστημένου…
    Ο καταχραστής της σημερινής Κουραδικής Ελληνικής κοινωνίας, μέσα από τα κανάλια του, τις εφημερίδες και τις κομπίνες του γαλούχησε τους νεοέλληνες και συνέβαλε όσο κανείς άλλος στο να μεταμορφωθούν στην σημερινή κατάντια.
    Αλλοίμονο στους Έλληνες επαγγελματίες που συνεργάστηκαν η συνεργάζονται ακόμη με τους μπαταξήδες Κουρήδες ,τις κουράδες της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΨΕΥΔΟΥΣ…
    Μπορεί η «Αυριανή» να μην είναι πια υπολογίσιμη δύναμη, όμως η εφιαλτική κληρονομιά του «αυριανισμού» διαχύθηκε, έκτοτε, στην ελληνική κοινωνία και στα ΜΜΕ και στην ομοφοβική εκδοχή της. Ξεφυτρώνουν ακόμα εδώ κι εκεί δημοσιεύματα ή δηλώσεις σε παρόμοια γλώσσα και πνεύμα, με το ίδιο θράσος, το ίδιο ακαταλόγιστο, εφόσον η πολιτικοί και η νομοθεσία μας επιμένουν να μη σέβονται τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.. Ζούμε ζόρικους καιρούς που ευνοούν δημαγωγίες, κυνήγια μαγισσών και αναζητήσεις αποδιοπομπαίων τράγων. Ας φροντίσουμε να μην αναβιώσουν ποτέ και πουθενά τέτοια φαιόχρωμα, ανθρωποφαγικά φαινόμενα και καταστάσεις.

    O Κουρής κάποτε πρέπει να πληρώσει για τις αναρίθμητες «πουστιές του».
    Σήμερα όμως, οι χθεσινοί υβριστές και εχθροί του αυριανισμού συναγελάζονται επιδεικτικά , προκλητικά και… ανώδυνα με όλο το χθεσινό οχετό που υποτίθεται ότι μάχονταν εναντίον του. Κι όπως έλεγαν και οι Άγγλοι θησαυροφύλακες, μπορεί το χρήμα να είναι αιματοβαμμένο, όμως δεν μυρίζει και δεν πειράζει. Αγοράζεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ με αυτό.
    Σήμερα η ‘’συντήρηση’’ του χθές και του σήμερα, ‘’ συντηρεί’’ τον αυριανισμό και εκφράζεται και συντηρείται από αυτόν.

    Αλλοίμονο σε όποιους αφήνουν τους Λύκους της σύγχρονης εκφυλισμένης δημόσιας ζωής να παραμυθιάζουνε ακόμη τα…πρόβατα του εξαθλιωμένου και βαθύτατα προδομένου λαού μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΜΕΝΟ:
    ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑΚΑΜΑΝ
    Καλό παιδί ο Πάνος αλλά του αρέσει πολύ να το παίζει Στάκαμαν!
    [[Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους!"]]

    Πιστεύει ότι φωνάζοντας μόνο κατά του μνημονίου ή επαναλαμβάνοντας ραδιοφωνικά συνθήματα λειτουργείς και προεδρεύεις κόμματος.
    Εγώ, δεν θα μείνω στο αν είναι γνήσιο ή όχι το non paper στο Προεδρικό. Εγώ έζησα ορισμένα πράγματα τα οποία θα τα συμπεριλάβω σε βιβλίο. Έβγαλα ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα, άκουσα πριν από τις εκλογές ορισμένους "Ανεξάρτητους" να λένε πως αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσει η ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς.
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι πως μπορεί να είσαι φίλος του στρατηγού Γρυλλάκη και να έχεις παλαιότερα στενές σχέσεις με τον Γιώργο Γεωργαλά (τον προπαγανδιστή της επταετίας) και να λες ότι μπορείς να τα βρεις... με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
    Πως μπορείς να γράφεις βιβλία για την τρομοκρατία με την συνδρομή όπως υποστηρίζει εκείνος (του Γεωργαλά) και ταυτόχρονα να θέλεις να έχεις πολιτική επαφή με ένα χώρο που προηγουμένως έχεις κατηγορήσει ότι πιθανότατα ενέχεται στη δράση της τρομοκρατίας!
    Όταν δεν έχεις πρόγραμμα, δεν έχεις πολιτική έμπνευση και δηλώσεις ότι έχεις μια επιταγή της DELEC έναντι του ορυκτού πλούτου της χώρας, κάποια στιγμή θα φανείς μετέωρος και ελλιποβαρής αν και αρκετά βαρύς.

    ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Γλιτώσαμε!
    ΔΙΔΑΓΜΑ: Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή