Το χτύπησαν οι Τούρκοι σαν πουλί και έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα στη θάλασσα!Οι Γερμανοί μάζεψαν σορούς και συντρίμμια!





Ο πιλότος Αυγουστίνος Αυγουστής, πατέρας 3 παιδιών και ο Λιβάνιος Τζιόρτζ Οπέκι, ήρθαν να προστεθούν στους ήρωες των Ιμίων Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό.

Η αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας Φιλελύθερος ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα με μεγάλη ταχύτητα-σαν πυροβολημένο πουλί-δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι το έρριξαν οι Τούρκοι.

Δεν πρόκειται για μηχανική βλάβη όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν.

Πολύ σύντομα γερμανικά και ισραηλινά ΜΜΕ θα αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη!

Αντί ο Κύπριος πρόεδρος να κηρύξει τις Ενοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση πολέμου εισήχθη στο Νοσοκομείο αφήνοντας τους Γερμανούς ναύτες της κορβέτας «Braunschweig» (F-260) (πως βρέθηκε στη περιοχή;) να περισυλλέξει τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τις σορούς των νεκρών.

Κι όλα αυτά την στιγμή που τόσο τα συντρίμμια-όσο και οι σοροί των νεκρών-"μιλάνε" από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε.

Την ίδια ώρα Ελληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι βάζουν την ουρά στα σκέλια -όπως οι πολιτικοί μας-και δεν βγάζουν τσιμμουδιά.

Κύριο μέλημά μας είναι τώρα οι 100 δόσεις-πόση ξεφτίλα, πόση ανανδρεία αδέλφια;

Ντροπή-τι άλλο να πεις.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ>

Εντοπίστηκαν γύρω στις 11 το πρωί οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη το βράδυ. Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε από τη Λάρνακα ο υπουργός Άμυνας.

Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου. Τα συντρίμμια θα παραδοθούν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το philenews, από τις τελευταίες επικοινωνίες του αεροσκάφους πριν την πτώση με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας τις οποίες ανέλυσε η Επιτροπή Διερεύνησης, διαφαίνεται πως το Diamond DA42 έπεσε στη θάλασσα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Σε λακωνική, πάντως, δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ο Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε πως «αυτή την στιγμή η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των δύο μελών του πληρώματος. Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά, έχουν ανευρεθεί ανθρώπινοι σοροί στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρονται αυτή την στιγμή στην Λεμεσό προκειμένου να ταυτοποιηθούν».

Στη Λεμεσό έφτασε η γερμανική κορβέτα «Braunschweig» (F-260) (φωτο), η οποία μετέφερε τις σωρούς των δύο προσώπων που μετέβαιναν στο αεροπλάνο καθώς και συντρίμμια του σκάφους.


Η βραζιλιάνικη φρεγάτα «Constituicao» (F-42), που συμμετείχε από τις 11:00 χθες το βράδυ στις προσπάθειες εντοπισμού και περισυλλογής των συντριμμιών του αεροσκάφους , έφτασε επίσης στο Λιμάνι Λεμεσού μεταφέροντας περισσότερα συντρίμμια που είχαν περισυλλέγει.

Τόσο το γερμανικό, όσο και το βραζιλιάνικο πολεμικό (τα οποία μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της UNIFIL), σε απόσταση περίπου 30 χλμ από την Λεμεσό, πέρασαν το δεύτερο μπροστά και το πρώτο πίσω από του τουρκικό «Μπαρπαρός» και σε μικρή απόσταση από αυτό.

Καθυστέρηση στις αντιδράσεις

Για το συμβάν με το Diamond DA42 ενημερώθηκαν αμέσως -στις 19:07- το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και οι Αρχές του Ισραήλ με βάση συμφωνημένο πρωτόκολλο, που εξέφρασαν ετοιμότητα να αποστείλουν αμέσως πτητικά μέσα για έρευνα.

Όπως επίσης έγραψε σήμερα ο «Φιλελεύθερος», αντί να σταλεί αμέσως ελικόπτερο από την Λάρνακα, απογειώθηκε ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Πάφου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σχεδόν μία ώρα η άφιξη πτητικού μέσου στην περιοχή.

Επίσης, ενώ οι Ισραηλινοί ήταν έτοιμοι να φτάσουν στο σημείο σε 10 λεπτά, πέρασε χρόνος μέχρι να τους ζητηθεί επέμβαση, ενώ ήδη είχαν εκφράσει ετοιμότητα και ήταν σε κατάσταση αναμονής.

Ερωτηματικά τίθενται για τις αντιδράσεις, ως προς την καθυστέρηση να δοθεί πράσινο φως στους Ισραηλινούς για να απογειωθούν, αλλά και για το γιατί δεν σηκώθηκε ελικόπτερο από την Λάρνακα.
Κατά την γνώμη του Κουρδιστού Πορτοκαλιού οι δικοί μας κιοτήδες δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να σπεύσουν αμέσως στην περιοχή μόνο και μόνο για να δώσουν χρόνο στους Τούρκους να απομακρυνθούν.

Ντροπή....

http://kourdistoportocali.com/post/38875/imia

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ο ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ....

    (....)Εκείνη την εποχή ήταν που πέρασε το κατώφλι του γραφείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας, ένας περίεργος τύπος που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Κυπρίου πλοιοκτήτη του Sea Diamond που είχε βουλιάξει στη Σαντορίνη και δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να πληρώσει τις συνέπειες των προβλημάτων που είχε προκαλέσει το πλοίο του στη θάλασσα του μαγευτικού νησιού. Οι ντόπιοι είχαν ξεσηκωθεί, αλλά ο υφυπουργός παρέμενε ασυγκίνητος και κανείς εκτός από τρείς συγκεκριμένους ανθρώπους δεν ξέρει τι ειπώθηκε σε εκείνη την «μυστηριώδη συνάντηση»[...]
    Εκείνο τον καιρό ο Πάνος Καμμένος είχε ήδη χωρίσει από τον πρώτο του γάμο και είχε παντρευτεί την σημερινή σύζυγό του, πετυχημένη δικηγόρο, Έλενα Τζούλη. Η βάφτιση δε του πρώτου τους παιδιού, που έγινε στον Αγ. Κωνσταντίνο Γλυφάδας αποτέλεσε μέγα κοσμικό γεγονός των ημερών εκείνων καθώς και η δεξίωση που δόθηκε στη Βουλιαγμένη μετά το μυστήριο.
    Κουμπάρος στη βάφτιση ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, παλαιό στέλεχος του ΚΚΕ, αγαπημένο παιδί του Χαρίλαου Φλωράκη, επιβιώσας σε κάθε κυβερνητική κατάσταση και αργότερα κατηγορούμενος με βάση συνομιλίες που κατέγραψε το «μαύρο κουτί» της ΚΥΠ, ως χρηματοδότης της συμμορίας του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού.

    Στις εσωκομματικές εκλογές του 2009, ο Πάνος Καμμένος βγήκε μπροστά υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη την οποία όμως και πούλησε πολύ γρήγορα , για τα μάτια του Αντώνη Σαμαρά λίγο πριν την εσωκομματική κάλπη.
    Αργότερα με την ίδια ευκολία πούλησε και τον Αντώνη Σαμαρά και (με λεφτά, που όπως λέει ο τ. βουλευτής του κόμματος του, Γιάννης Κουράκος)του έβρισκε ο Γιώργος Βουλγαράκης, ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
    Δεν γνωρίζουμε αν μοιράζεται με τον φίλο του το ρητό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ωστόσο με τον Γιώργο Βουλγαράκη τους συνδέει η κοινή τους αγάπη για τα σκάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟΙ…..
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ????
    ΑΝ(?) Πλήρωνε φόρο για κάθε μύθο ή, μα@@@@κια που λέει, θα είχαμε ξεπληρώσει το… ΧΡΕΟΣ, τουλάχιστον.
    Μα είναι δυνατόν οι ηλίθιοι και οι εκπρόσωποι της ιδιοτέλειας να ‘’θίγουν’’ σοβαρά θέματα που αφορούν τις σχέσεις μας με ξένα κράτη? Θέματα που ‘’άπτονται’’ ειδικών και μακροχρόνιων διαφορών και επιλύσεων, να τα ..θίγει ανοήτως και ιδιοτελώς ο κάθε καμένος του Καμμένου?
    Μιλά ο Καμμένος και οι καμένοι του για ΕΙΔΙΚΑ θέματα λεπτού και υπεύθυνου χειρισμού, που μόνο κυβερνητικοί εκπρόσωποι έχουν δυνατότητα και εξουσιοδότηση να χειρίζονται επισήμως και ΔΗΜΟΣΙΩΣ !
    *Τολμά ο Πάνος να μιλά, όπως του γράψανε οι διάφοροι ΤΕΡΕΝΣΙΕΣ της ανοησίας και της αποβλάκωσης, και για θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργώντας επικίνδυνα ‘’τετελεσμένα’’ εμπόδια στην ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ?
    *Τολμά ο Πάνος να προκαλεί τόσο τη νοημοσύνη μας και την υπομονή μας με τις άθλιες και επικίνδυνες μεθοδεύσεις, που όμως δημιουργούν στο εξωτερικό ‘’προηγούμενο’’ και άρα εμπόδιο στην επίλυση του προβλήματος???
    *Τολμά ο Πάνος να μιλά για… ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή.
    Τολμά ο Πάνος να μιλά για δανειοδότηση των αναγκών μας από χώρες ,όπως η Ρωσία , η Κίνα..
    *Τολμά ο Πάνος να μιλά για άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιασιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα.
    *Ζητά χθές , με επίσημα πρόταση να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μνημόνιο και επιστροφή στης αγορές μετά από ..χαμηλότοκες συμφωνίες δανειοδότησης από τρίτες χώρες…. με τη βοήθεια για δημιουργία συνθετικού χρυσού από ίνες του ιστού της αράχνης.
    Κι όσο διαβάζει αυτά που του γράφουν, έστω κι αν δεν καταλαβαίνει τη σημασία τους κάτι γίνεται. Δημιουργείται σχετική θολούρα.

    *Έλα όμως που τα γραμμένα τελειώνουν και αρχίζουν τα καμένα , όταν ο Πάνος έχει πάρει φόρα και λογοδιάρροια έχει κτυπήσει ..ουρανίσκο.?
    Και έχει καλέσει και προσωπικότητες από το διάστημα όπου κάθε βράδυ τους μεταφέρει τους ‘’υδατάνθρακες’’ του Αιγαίου, και την ‘’καταστροφητικότητα’’ των ανέμων που συγκρούονται με τα βουνά του Άρη, και αντανακλούν στο ελλειψοειδές ΧΡΩΜΑ της σελήνης.
    *Μα τι κούναγε ο πατέρας του και τι κέρναγε στο καφενείο για το γιό που έκανε?
    Και υπάρχουν άνθρωποι, Έλληνες ψηφοφόροι, που υποστηρίζουν ότι καταλαβαίνουν αυτά που τους λέει και ότι ‘’λέει σπουδαία πράματα’’.
    Τελικά, μήπως δεν φταίει η ..Μέργκελ , αλλά ο ..Σαρκοζύ που χάρισε το ‘’φτερωτό ‘αλογο’’ ???
    ΥΓ.
    Μα επιτέλους, δεν μπορεί κάποιος να τους μαζέψει και να τους φορέσει ‘’ΦΙΜΩΤΡΟ’’ αντιμα@@@κίας όταν εξέρχονται των συνόρων οι διάφοροι καμένοι των μικροκομματικών επιδιώξεων και της ιδιοτελούς συμπεριφοράς ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης έχει την άποψη, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Αθήνας να αποσύρει τα ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο δυσαρέστησε την Κυπριακή ηγεσία και τον κυπριακό λαό, που έβλεπε έμπρακτα πια την Ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείπει την Ένωση και την υποχρέωση που είχε αναλάβει παλαιότερα για αμυντική προστασία της Κύπρου.

    Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΑΦΙΕΔΩΝ
    Η ιστορία πάντως κατέγραψε, ότι η Χούντα μέσα σε διάστημα 45 ημερών -όπως ακριβώς αξίωνε η Τουρκία – ολοκλήρωσε πλήρως την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας προς απογοήτευση όλων των Ελλήνων Πατριωτών και με τον τρόπο αυτό εξάλειψε τελειωτικώς τον διττό ρόλο της, που ήταν η αποτροπή τουρκικής εισβολής και η δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην Κύπρο με ότι αυτή συνεπάγεται. Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών κατατρόμαξε από το ιταμό τελεσίγραφο της Άγκυρας, ταπεινώθηκε και εξευτελίσθηκε.
    Η δικαιολογία την οποία πρόβαλε ο Γ. Παπαδόπουλος για την ανάκληση της Μεραρχίας ήταν ότι η Τουρκία μας απείλησε με πόλεμο. Πολύ φθηνή δικαιολογία για ανθρώπους οι οποίοι έδωσαν όρκο να υπερασπισθούν μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος τους την πατρίδα.
    Στο πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων η οποία ασχολήθηκε με τον φάκελο της Κύπρου καταγράφονται και τα εξής ενδιαφέροντα:
    «Για την ανάκληση αυτής της δύναμης δεν ζητήθηκε η έγκριση, ούτε καν η γνώμη της κυπριακής κυβερνήσεως, η οποία πιστεύοντας ότι η παρουσία της ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο ήταν αναγκαία για την άμυνα της … προσπάθησε να πείσει την Αθήνα να απορρίψει το τουρκικό αίτημα για ανάκληση της Μεραρχίας και να προχωρήσει σε ενίσχυση αυτής με πρόσθετες δυνάμεις και οπλικά μέσα.
    Η ανάκληση της Μεραρχίας επέφερε μεγάλη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου. Ενσαρκώνει πράξη εθνικής ντροπής… Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπήρξε και πίεση από τις Η.Π.Α. δεν αίρει τον χαρακτήρα της πράξης αυτής ως εθνικά απαράδεκτης. Αντίθετα επιβεβαιώνει τον εθελοδουλισμό και την υποταγή της τότε ελληνικής ηγεσίας στις επιδιώξεις και επιθυμίες των Η.Π.Α.
 Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έγραψε για το θέμα της Μεραρχίας: «Είναι απίστευτη η ταχύτητα με την οποία η Ελλάδα έσπευσε να αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή