Βόμβα Βενιζέλου! Πάει και το όνομα «Μακεδονία»!





Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της Μέρκελ

Ο Ευαγ. Βενιζέλος στον ΟΗΕ: Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές

Πρότεινε σύνθετο προσδιορισμό για τα Σκόπια από το βήμα του ΟΗΕ

Δεν έχουν ανακοινώσει τίποτε στον ελληνικό λαό για τις συμφωνίες που κάνουν, αλλά ούτε και γι αυτές που πρόκειται να κάνουν (στα ελληνοτουρκικά που αφορούν από τη Θράκη έως το Καστελλόριζο)

Πάει και το όνομα της Μακεδονίας (μας), μετά την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια τοποθέτηση που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Ολομέλειας της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών! Η βόμβα για τα εθνικά μας θέματα έπεσε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά αποσιωπήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Βενιζέλος με τα όσα δεσμευτικά είπε από το βήμα του ΟΗΕ, μιλώντας φυσικά για λογαριασμό της κυβέρνησης(!), εκχώρησε με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια υπό την προκλητική και άκρως υποχωρητική δικαιολογία ότι «οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολες επιλογές…».

Ύστερα από την ομιλία Βενιζέλου, με την ιδιότητα του αντιπροσώπου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, ανατρέπονται οι πάγιες ελληνικές θέσεις ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ονομασία που θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της και δημιουργούνται εύλογοι προβληματισμοί για τις εξελίξεις που δρομολογούνται σε όλα τα ανοιχτά εθνικά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε μάλιστα να παρακαλεί τα Σκόπια να… δεχτούν τη «σύνθετη ονομασία», υποστήριξε τα εξής: «Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του κ. Μάθιου Νίμιτς και συμμετέχει πάντα σε αυτές εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα, μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα. Προτείνουμε μία αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».



Όλα αυτά συμβαίνυν λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., υλοποιώντας και τις απαιτήσεις των αμερικανών που είχε πληρώσει πολύ ακριβά ο Κώστας Καραμανλής με το «όχι» του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Τις απαιτήσεις αυτές εμφανίζεται τώρα να αποδέχεται και η ελληνική πλευρά…

Η κίνηση Βενιζέλου φωτίζει με διαφορετικό τρόπο και την παραίτηση του πρέσβη μας στο Βερολίνο, που γνώριζε πολύ καλά τις κινήσεις και τις πιέσεις που ασκούσε η Μέρκελ για να πάρουν το πράσινο φως τα Σκόπια τόσο στο θέμα του ονόματος όσο και για τις ενταξιακές διαδικασίες τους.

Για αυτές τις διαδικασίες ο κ. Βενιζέλος αρκέστηκε να πει ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας και συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των εκεί κορυφαίων άμεσων ξένων επενδυτών, φτάνει να σέβεται τα υφιστάμενα γενικά κριτήρια που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες.

Έχει ενδιαφέρον, τέλος, ότι ο κατά τα λοιπά λαλίστατος ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση ή σχόλιο για το θέμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι συμφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας…Πηγή εφημ. «Δημοκρατία» ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΠΡΟΝΑΖΙ
    Γράφει ο Ν βράχος
    Μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσαμε να δεχτούμε αυτή την οργανωμένη απειλή εναντίον της πατρίδας μας από τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος του μαυροκόκκινου φασισμού.
    Μία ομάδα ανωφελών ατόμων του υποκόσμου και της παρακμής, να ‘’παρουσιάζεται’’ από ορισμένα πληρωμένα φερέφωνα κατασκευάσματα, ως εναλλακτική λύση μιας αποτυχημένης και ασυγκίνητης διακυβέρνησης, έτσι όπως ιχνογραφείται η πολιτική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.
    Είναι έτσι όμως τα πράγματα ΄η, είναι χειρότερα; Ποιοι θέλουν και προγραμματισμένα επιδιώκουν τη διάλυση και την αποσυναρμολόγηση των ηθικών και εθνικών μας αντιστάσεων; Πόσα χρόνια υπονομεύουν την πατρίδα μας σε κάθε παραγωγική της προσπάθεια, σε κάθε απόπειρα ανεξαρτητοποίησής της;
    Τι ακριβώς θέλουν από την Ελλάδα τα διεθνή κέντρα των ρατσιστικών ορδών; Θέλουν τη διάλυση της έννομης τάξης, την ανεξέλεγκτη και εν πολλοίς οχλώδη και ομιχλώδη συμμετοχή του πλήθους , που κατάλληλα ποδηγετημένου μπορεί να τους ‘’χαρίσει τη νίκη’’ .
    Πως μπορούν να το επιτύχουν; Μόνο οργανώνοντας, πληρώνοντας και εξαγοράζοντας την ασυνειδησία των εμπόρων του αίματος και του θανάτου.
    Σκοπός τους είναι η καταστροφή και η υπονόμευση κάθε προσπάθειας που γίνεται να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης. Ξέρουν ότι η αποτυχία και η πτώχευση της πατρίδας μας θα τους εξασφαλίσει ‘’αιώνια’’ ξενοιασιά και προστασία.
    Ξεπουλάνε την πατρίδα μας, όπως έκαναν και οι γερμανοτσολιάδες πατεράδες τους. Μεγάλωσαν και ΄‘ανδρώθηκαν ’’ στη προδοσία και στο χαφιεδισμό. Συνεχίζουν αυτό που έμαθαν , αυτό που είναι !
    Ποιος λοιπόν ‘’εν ονόματι’’ των προβλημάτων που έχουν πολλές χώρες, θα ενδώσουν ξεπουλώντας την πατρίδα μας , την ιστορία μας, το αίμα των προγόνων μας, τα παιδιά μας, μόνο και μόνο πέφτοντας στην παγίδα των αδίστακτων δολοφόνων, των αγράμματων νεορουφιάνων της χρυσαλητείας;
    Καταστρέφουν κάθε προσπάθεια που γίνεται για μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες που ζούμε. Και αυτό ΔΕΝ το θέλουν με τίποτε. Ξέρουν ότι δημοκρατία σημαίνει ελευθερία, ισονομία, και ευνομία. Γι αυτό συνέχεια βρίζουν την δημοκρατία και την βουλή. Γι αυτούς όλοι είμαστε κλέφτες, όμως ξεχνάνε τι δουλειές κάνανε πριν αποφασίσουν ‘’κάποιοι’’ να διαλύσουν την πατρίδα μας. Θυμάσαι τι λέγαμε για τους μπράβους, τους φονιάδες, του ανθρώπους που πουλάνε ναρκωτικά στα παιδιά μας και έξω από τα σχολεία;
    Θυμάσαι τι λέγαμε και τι λέμε για τους μπουρδολόγους , τους άχρηστους και άνεργους πολιτικούς κοπρίτες, τους αγράμματους που τόσα χρόνια τους πληρώνουμε για να κάνουνε πολύμηνες διακοπές κάθε χρόνο σε βάρος μας, να δηλώνουν..άποροι και πολύτεκνοι και να γα@@@ουν μαζί με τις αγε@@@@δες τους και τους φτωχούς και εργαζόμενους Έλληνες.
    Αυτοί οι πολιτικοί εγκληματίες και όχι μόνον, ξένα όργανα ντροπής και προσβολής για την ύπαρξή τους, επιχειρούν να διαλύσουν την Ελλάδα μήπως και ‘’κλέψουν’’ καμιά ψήφο, σαν τα τσακάλια της ερήμου. Περιμένουν πως και πώς να πτωχεύσουμε και να γυρίσουμε στη δραχμή, ώστε να αγοράσουν με τα βρώμικα μαύρα χρήματα που διαθέτουν και πληρώνονται και από τα διεθνή κέντρα φασισμού, την Ελλάδα για ένα πιάτο φακές…
    Συμπατριώτη Έλληνα, σκέψου τα παιδιά σου και διώξε μακριά τους χρυσοφονιάδες και τους άχρηστους φασιστολάγνους- μπουρδολόγους αφού και οι δύο αποτελούν εθνική μομφή και εθνική προσβολή.
    Είναι δυνατόν αγράμματοι , αστοιχείωτοι και παλιάνθρωποι να σου λένε ότι αυτοί θα μας σώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπου και να κοιταξεις την Μαριχου Ανα aka Βραχος, βρισκεις.

      τα φαρμακα τα πηρες σημερα ;;;

      Διαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
    Θα πιστεύαμε ποτέ, εάν δεν ζούσαμε τόσες δολοφονίες, κλοπές, ληστείες, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, καταστροφές, βανδαλισμούς, ναρκωτικά, εμπόριο βρεφών, γυναικών, όπλων, ότι είναι τόσο επικίνδυνοι εγκληματίες οι ακροδεξιοί χρυσοδολοφόνοι, αν δεν τους ζούσαμε στο πετσί μας αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια , που τους ‘’έφερε’’ στο φως, ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ αρχηγός τους ο Αντωνάκης του Μαμανέα και της κλίκας του? Ποιος δεν θυμάται τον καταστροφέα της Καλαμάτας και τον προσκυνητή της Πηγάδας και της κάθε γιορτής μίσους ανά την Ελλάδα? Η χρυσή αυγή του σήμερα, είναι η ΣΑΒΟΥΡΑ της δεξιάς, οι μπράβοφονιάδες της νύχτας, οι χθεσινοί συναγωνιστές του Αντώνη, η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων ’’του ..προχθές και η παρακρατική συμμορία των απογόνων φονιάδων της μεταπολεμικής περιόδου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
    Θα πιστεύατε ποτέ, ότι δίπλα σας , στο γραφείο σας, στην υπηρεσία σας, ο περίεργος επισκέπτης, θυρωρός, κλητήρας, περαστικός μπορεί να ήταν ένας καμουφλαρισμένος ρουφιανοδολοφόνος ακροδεξιός και αδέξιος? Θα πιστεύατε ποτέ, ότι το πρεζόνι του σχολείου, που πωλούσε ναρκωτικά στα παιδιά μας, σχεδόν μπροστά στην αστυνομία, ότι είναι ένας ανώμαλος και επικίνδυνος δολοφόνος, που κυκλοφορούσε με… αστυνομική ‘’συνοδεία’’ και ότι όλοι μαζί ήταν το ‘’νέο αίμα’’ του Πάκη στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και ειδικά της δημόσιας τάξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ :
    Οι σκουπιδιάρηδες της δεξιάς, οι ψευδομάρτυρες του παρακράτους, οι σκατατζήδες οι κλεφτοκοτάδες οι χρυσοσκοτώστρες, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ νέο και ΤΙΠΟΤΑ έντιμο και καθαρό. Είναι η γνωστή ακραία δεξιά με όλα της τα κακά και τα αρπακτικά νύχια. Είναι παλιοί και νέοιτραμπούκοι, ρουφιάνοι του παρακράτους, ‘’ ψηφοφόροι της δεξιάς ΝΟΘΕΙΑΣ’’ που σήμερα με ..λίγα (?) χρήματα, άλλαξαν προσωρινά θέση, μέχρι να έλθει η ώρα να ξαναπάνε στο κόμμα. Είναι τα παιδιά τους, οι έμποροι θανάτου και ναρκωτικών της νύχτας σε όλη την Ελλάδα, είναι τα ‘’παιδιά του Πάκη’’ του φυσικού αυτουργού της οικονομικής μας καταστροφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    Δηλαδή , όσο πιο απλά γίνεται, χρυσή αυλή, είναι μία περιθωριακή ακροδεξιά οργάνωση, που περιλαμβάνει στους κόλπους της όλα τα ΚΑΚΟΠΟΙΑ στοιχεία της νύχτας και των μυστικών υπηρεσιών, και επειδή είναι άνθρωποι επικίνδυνοι , αδίστακτοι, αγράμματοι και…δεξιοί, τους κρατούν σε κάποια οργάνωση, κάθε φορά, για να τους ελέγχουν. Είναι οι επίσημοι ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ σε κάθε βρώμικη υπόθεση της δεξιάς των υπονόμων και της πνευματικής ανυπαρξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    Χρυσή αυγή είναι η γνωστή δεξιά είναι, που ποτέ ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ….
    Ψηφίζοντας Σαμαρά, ψηφίζεις Χρυσή αυλή και το αντίστροφο. Ποιος δεξιός δεν είναι χρυσαυγίτης?
    Η Χρυσή αυγή είναι το ακραίο κομμάτι της ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ των εμφυλίων, των παρακρατικών Γκοτζαμάνηδων, της ΕΡΕ του Μήτσου, της Χούντας, του Σαμαρά, των Μιχαλολιάκων, των Γρυλλάκηδων, των Μαμανέων, των Ρίζων, των Παυλόπουλων, των Παναγιωτόπουλων, των Στυλιανίδηδων , των Καυκασοποντίων , των τοκογλύφων,των Ψωμιάδηδων των εμπόρων της νυκτόβιας Θεσσαλονίκης, Δράμας, Φλώρινας….των απανταχού μπαρόβιων και πορτιέρηδων ‘’προστατών’’ της ανομίας και της παρανομίας.
    Ψηφίζοντας χρυσή αυγή ψηφίζεις φασισμό, Αντώνη και το αντίστροφο. Κοινός εχθρός τους ήταν η δημοκρατική παράταξη και οι Παπανδρέου από το 1981. Σήμερα που τον Αντώνη "τον έκαναν"..Πρωθυπουργό, οι χρυσαλήτες δεν έχουν λόγο φανερής ύπαρξης πλέον. Η Νέα Ε.Ρ.Ε. του Αντώνη θα τους απορροφήσει, για να υποστηρίξει ότι τους...εξαφάνισε.
    Θα γίνουν πάλι "αιρετοί" ΦΑΣΙΣΤΕΣ της...ΕΡΕ, του Αντώνη πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή