Άμεσα εισαγγελέας για το ένα εκατομμύριο ευρώ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Ανάγνωσα με προσοχή την “Ελεύθερη Ώρα” της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ειδικότερα την δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδος και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου, για το «που βαδίζει η Κεντροδεξιά; Καρατζαφέρης, Βορίδης, Άδωνις οι προδότες του πατριωτικού χώρου!». Στο τέλος του εν λόγω κειμένου αναφέρονταν επί λέξει τα εξής:

«Ο Γιάννης Παπαθανασίου, υπουργός της ΝΔ δέχθηκε ένα πρωί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος του έδωσε επιταγή 1 εκ. ευρώ για να διατεθεί στους φτωχούς! Τι μεγαλοσύνη, αλήθεια; Τι φιλανθρωπία! Ο άνθρωπος που δεν δίνει θυμίαμα στο διάβολο, έδινε 1 εκ. ευρώ στους φτωχούς! Από την τσέπη του; Όχι! Θεός φυλάξοι! Από την κρατική επιχορήγηση του κόμματός του! Παρίστανε τον φιλάνθρωπο με κρατικά λεφτά, υπέρ των φτωχών! Και το διαφήμιζε! Παρακαλούνται οι κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Πέτρος Μολυβιάτης, να μας πουν αν τα λεφτά αυτά πήγαν στο ταμείο των φτωχών! Περιμένουμε…».






Σε μια υποβοηθητική προσπάθεια αυτής της έρευνας, θα ήθελα να υπενθυμίσω το άρθρο μου: «Ο θρίαμβος της φθηνής παραπληροφόρησης ή κάτι περισσότερο», που δημοσιεύθηκε στην ίδια εφημερίδα τον Απρίλιο του 2012.






Σ΄ αυτό το άρθρο μου, έκανα εκτενή αναφορά για την χορηγία του 1 εκ. ευρώ από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και ταυτόχρονα ζητούσα εξηγήσεις για την διάθεση αυτού του ποσού και εάν τελικά επεστράφη και που μετά τη διάλυση του «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής» ή αλλιώς επονομαζόμενου «Ταμείου της φτώχιας». Βέβαια, και δεν εισέπραξα καμιά απάντηση ΠΟΤΕ! Παρά τις συνεχείς – με επιστολές – οχλήσεις μου προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη.






Παρακάτω, αναδημοσιεύω απόσπασμα από το παραπάνω άρθρο μου, με τα όσα τότε κατήγγειλα: «Στην εφημερίδα “Free Sunday” του Μεγάλου Σαββάτου (14/4/2012), ιδιοκτησίας του Γιώργου Κύρτσου στην σελίδα 10, δημοσιεύεται συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο πρώην σημαιοφόρος του Εθνικοπατριωτικού λαϊκού κινήματος, επιχειρεί με ευτελή μικροπολιτικά τεχνάσματα να εξαπατήσει για άλλη μια φορά, όσους αφελείς ψηφοφόρους του έχουν απομείνει. Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σταθώ και να σχολιάσω τις απολογητικές απαντήσεις που έδωσε ο πολιτικά αμαρτωλός Πρόεδρος του ΛΑΟΣ….






Ερώτηση Free Sunday: «Γι΄αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ που έκανε φτερά θα κάνετε κάτι;»






Απάντηση Γ.Καρατζαφέρη: «Εγώ έδωσα ένα εκατομμύριο ευρώ πέρυσι στο Ταμείο κατά της φτώχειας και το οποίο το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως, έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;»





Επί κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2007 η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (σκοπό είχε την αντιμετώπιση της φτώχειας) και έγινε νόμος του κράτους στις 29/1/2008 (Ν.3631 – ΦΕΚ 6/Α΄). Το ταμείο αυτό (ΕΤΑΚΣ) καταργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3895. Τα δυο αυτά χρόνια το ταμείο ήταν ανενεργές και οι δωρεές που είχαν γίνει (1.623.881,84 ευρώ) δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και ουσιαστικά έγιναν χωρίς αντίκρισμα. Από τις αρχές του 2009 η χώρα επί της ουσίας βρισκότανε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς εξέδωσε μέσω της Τραπέζης Κύπρου στις 26/5/2009, τραπεζική επιταγή (00698630-7) σε διαταγή του «Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής», αξίας ενός εκ. ευρώ.






Όποτε κατά το παρελθόν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την τύχη του ενός εκατομμυρίου (συνέντευξη στον ιστότοπο Hellas Orthodoxy, αλλά και στην συνέντευξη στην Free Sunday), απάντησε με αοριστολογίες, υπεκφυγές και παραπλανητικές διατυπώσεις. Ως γνωστόν, ο κ. Καρατζαφέρης μετείχε επί μηνών με τέσσερεις βουλευτές στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν το ήθελε, θα μπορούσε να αναζητήσει την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έδωσε, προκειμένου να διατεθεί σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και εάν αυτό το ποσό διατέθηκε πράγματι ή όχι. Κάτι τέτοιο όμως δεν το έπραξε και πλέον εγείρονται πολλά ερωτήματα!





α) Ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που διατηρεί λογαριασμό όψεως σε τράπεζα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορηθεί εάν οι εκδιδόμενες επιταγές έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο ή εάν έχουν επιστραφεί λόγω μη είσπραξης στον εκδότη. Εάν έχει εισπραχθεί, έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από ποιον έχει εισπραχθεί και πότε. Όμως, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται να αγνοεί την δυνατότητα που του παρέχει το τραπεζικό σύστημα και με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό για την αληθινή τύχη της επιταγής. Μια επιταγή που έχει εντολέα το κόμμα του ΛΑΟΣ και σημαίνει πως το ποσό του ενός εκατομμυρίου ανήκει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, από το ταμείο του οποίου εξήλθε και όχι στον κ. Καρατζαφέρη. Επίσης, όπως είναι γνωστό μια τραπεζική επιταγή που έχει εκδοθεί υπέρ οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου και δεν έχει εισπραχθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, επιστρέφεται στο λογαριασμό του εκδότη, δηλαδή στον ΛΑΟΣ. Ας αποταθεί λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην τράπεζα Κύπρου για να πληροφορηθεί την τύχη της επιταγής και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, αφήνοντας κατά μέρος την μικροπολιτική προσπάθεια παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.






β) Όπως δηλώθηκε την 12/2/2010 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Βορίδη, τα έσοδα του ταμείου από δωρεές και εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως και την 30η Νοεμβρίου 2009 ήταν 1.623.881,84 ευρώ. Όμως από τη στιγμή που το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010, τι έγιναν τα παραπάνω χρήματα; Δεν θα έπρεπε να δώσει άμεση απάντηση, για την τύχη των δωρεών, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΚΣ, κ. Νίκος Αναλυτής; Δεν θα πρέπει να απαντήσουν, από την στιγμή που ο δωρητής του ενός εκατομμυρίου δηλώνει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το ένα εκατομμύριο που διέθεσε για συγκεκριμένο σκοπό; Το ποσό του 1.623.881,84 ευρώ του ταμείου από την στιγμή που δεν επεστράφη στους δικαιούχους, που ακριβώς πήγε; Μήπως διατέθηκε για κάποιον άλλο σκοπό και ποιον; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός που πήγε ένα τέτοιο μεγάλο ποσό, ειδικά σήμερα που οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων είναι κατά πολύ δυσμενέστερες του 2009 και του 2010;






Συνεπώς, ο κ. Καρατζαφέρης, όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, από τη στιγμή που ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού σε λιγότερες από είκοσι ημέρες προκειμένου να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, μήπως θα έπρεπε να φροντίσουν πρώτα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού, ερευνώντας μεταξύ άλλων, την τύχη του ποσού του 1.623.881,84 ευρώ.






Διαφορετικά, μήπως η διάθεση του ποσού αυτού θα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές από τη στιγμή που ο κ. Καρατζαφέρης ευθέως δηλώνει πως κάποιοι φάγανε το ένα εκατομμύριο ευρώ;».






Υ.Σ. Αντίγραφο της επιταγής, όπου ξεκάθαρα φαίνεται πως ΕΝΤΟΛΕΑΣ του ποσού, ήταν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ).

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΞΙΟΥ
    Το δίλλημα ενός ‘’δεξιού’’ πατριώτη.
    Τελειώνοντας το 2009, ο κάθε σοβαρός και φιλόνομος δεξιός πρέπει να υπέστη πολλαπλά κομματικά εγκεφαλικά. Ο Καραμανλής της ‘’διαφάνειας’’ παρέδωσε στις 4 του Οκτωβρίου το κράτος της πιο ΒΡΩΜΙΚΗΣ και άθλιας ρεμούλας και χρεοκοπίας. Το ‘’πάρτι, στις 7 του Μάρτη’’ μετεβλήθη σε περίοδο μετεμφυλιακού κολαστηρίου.

    Κι ύστερα, αφού ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ τη νόμιμη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Σαμαράδες, Παυλόπουλοι, Βενιζέλοι, Τσίπρες και αναρχοδεξιοφασίστες ΝΑΖΙ όλων των βαθμίδων διαφθοράς και εγκλημάτων, επέπεσαν σαν κτηνώδη όρνια πάνω στο δύσμοιρο λαό της πατρίδας μας.
    ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ????

    Όταν λές ακροδεξιός Σαμαράς, σε τι διαφέρει απο τον Χουντικό Λαδά, από τον ακροδεξιό Καμμένο,( όπως γράφουν τόσοι και τόσοι βουλευτές) τους φασίστες του Μιχαλολιάκου , τον Καρατζαφέρη και τα πουλέν του , τον Ψωμιάδη με όλη τη βορειελλαδίτικη ΦΑΡΑ των Γεωργιανών εξωπεταγμάτων του Πούτιν, τον Στυλιανίδη, τον Παυλόπουλο, τον Αβέρωφ, την ΕΡΕ, την Χρυσή αυλή , το παρακράτος?

    Όταν λές Σαμαράς σήμερα,
    σε τι διαφέρει από τον Καραμανλή, τον Παυλόπουλο, το Μητσοτακέϊκο, ? τον Καρατζαφέρη?
    Απλούστατα, υπάρχουν τα συγκοινωνούντα δοχεία της Λερναίας δεξιάς.
    Όταν λες Σαμαράς, σε τι διαφέρει από τον Βενιζέλο ή τον Τσίπρα; Θυμάστε τι έλεγε ο Σαμαράς τότε που ήταν στο…αντάρτικο; Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνει τώρα.
    Θυμάστε τι έλεγε ο Τσίπρας του..βουνού , και τι λέει σήμερα που ‘’έγινε αντάρτης των πόλεων’’ και διεκδικεί να μας αποτελειώσει από τον αργό θάνατο καταδικάζοντάς μας σε πρόωρο και επώδυνο;
    Τώρα, το να ασχοληθούμε με τον Πάνο και τους άλλους θα αποτελούσε προσβολή της νοημοσύνης μας….
    Τι να κάνει άραγε ο έντιμος και φιλόνομος κεντροδεξιός, που βλέπει όλη αυτή τη κομματική καμαρίλα, της ντόπιας λυματολάσπης των δεξιών τρωκτικών και των συνοδοιπόρων τους, να έχουν πλημμυρίσει κάθε δρόμο και κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

    Κι ύστερα έρχεται και το εγκληματικό φασιστικό κατακάθι του παρακράτους του ‘’κάθε Αβερωφ-Σαμαρά» και τον προκαλούν και του ζητούν να τους ψηφίσει να τον…ξανασώσουν!!!

    Ποιος σήμερα δεν λυπάται για την κατάντια της πατρίδας μας από την εξωθεσμική και καταστροφική ‘’πατριδοκαπηλία’’ των Σαμαρο-Βενιζελο-Καμμένων ..Τσιπρέων?
    Ποιος σήμερα δεν γνωρίζει ότι η δεξιά των κοτζαμπάσηδων εξακολουθεί και πίνει το αίμα του λαού μας και σήμερα?
    ΔΕΞΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ..

    Ου να χαθείτε άθλια τρωκτικά της ‘’έρημης’’ χώρας μας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ;
    Βρε Νεοδημοκράτες ... ο Σαμαράς δεν ήταν
    που τα είχε κάνει θάλασσα με το Σκοπιανό ζήτημα τότε που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία ;
    *Δεν ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του για την διάλυση της - λόγω πιέσεων που δεχόταν από την Γερμάνια - χωρίς να εξασφαλίσει ,ότι δεν θα δημιουργούνταν κρατίδιο στα βόρεια σύνορα μας με όνομα που δεν θα μας αρέσει ;;
    *Δεν ήταν αυτός που άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία ..χωρίς να εξασφαλίσει ότι δεν θα μπούκαραν κατά μιλιούνια οι Αλβανοί ΛΑΘΡΟ μετανάστες ; Και που ..ερήμωσαν οι περιοχές της Βόρειου Ηπείρου από ελληνικό στοιχείο .. γιατί τους είχε καλέσει ..πρόσφυγες στην Ελλάδα ;;
    *Αυτός δεν ήταν ..Υπουργός Εξωτερικών τότε ;; Τι μας τσαμπουνάτε για ..σκληρή εθνικιστική γραμμή από τον Σαμαρά ;;
    ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ …ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ
    *Αλήθεια από πότε γνωρίζονται ο ΜΑΚΗΣ και ο Κομανέτσης ;
    *Αληθεύει ότι ο Μάκης ήταν «υπό τας διαταγάς" του Αντωνάκη στις «Γαλάζιες διμοιρίες;»
    *Όταν ο Αντωνάκης άνοιξε τα σύνορα τι συνέβη;
    Όλοι σχεδόν οι ΛΑΘΡΟμετανάστες ,που μπήκαν στην Ελλάδα, δούλεψαν στα μεγάλα έργα αντί …πινακίου φακής και ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ενώ δηλώνονταν ως ...ασφαλισμένοι και τα χρήματα του μεριδίου συμμετοχής της Ευρώπης , που προορίζονταν για ασφάλιση των εργατών, αποτελούσαν το ΜΑΥΡΟ ΚΕΡΔΟΣ του Νταβατζή εργολάβου …Δημοσίων έργων που στεκόταν με το ..λαδωτήρι στο χέρι.

    *Τελικά ποιοι ωφελήθηκαν από το άνοιγμα των συνόρων ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ;
    Πολλές υποψίες και συμπτώσεις «μαζεμένες»;
    Χρυσή αυγή,
    Μάκης,
    Λαθρομετανάστες ,
    Νταβατζήδες και οι πληθυσμοί των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου …ΦΕΥΓΑΤΟΙ ;
    *Δηλαδή με ένα σμπάρο πόσα …τρυγόνια ;
    Λέτε δηλαδή ότι ο Μάκης και ο Αντώνης είναι «Βίοι …παράλληλοι ;
    *Δηλαδή ο Τραμπούκος της Μεσσηνίας και ο… τσεκουράτος της «αυγούλας και του Λεπέν» είχαν επαφές και όρκους …αίματος από τότε;
    *Και ο Καρατζαφέρης τι ρόλο έπαιξε;
    Αφήστε να ...«σκεφθούμε» και θα σας… απαντήσουμε.
    *Δηλαδή ο Μάκης, ο Αντωνάκης και ο μεγαλοεργολάβος ήταν από την ίδια …πολιτεία;
    *Δηλαδή ΝΕΑ ΠΟΛ-ΑΝ και "χρυσή"... αυγούλα έχουν δεσμούς αίματος σήμερα και κάνουν πως αλληλοβρίζονται ;
    Μπράβο ...Γερμανοτσολιάδες !!!!
    ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ !
    ΕΛΛΗΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥ Η ΠΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ…ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «ΧΑΜΗΛΗ» !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΜΒΑ: ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ, ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ.
    Αποκάλυψη – βόμβα !
    Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ηγέτης αντιμνημονιακού κόμματος...
    Η νέα έρευνα του ΣΔΟΕ που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» στα χέρια των ελεγκτών, καθώς έχει σκοντάψει σε ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, ωστόσο οι επιτελείς στο κτίριο της οδού Πειραιώς, δηλώνουν αποφασισμένοι να την συνεχίσουν όποιον κι αν αγγίζει.
    Η έρευνα είχε ξεκινήσει με εισαγγελική παραγγελία και με άλλο αντικείμενο, ωστόσο στη συνέχεια και όσο προχωρούσε η διασταύρωση στοιχείων για το πόθεν έσχες, αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός νοικιάζει υπερπολυτελές ακίνητο από offshore εταιρία.Εκτός από το ζήτημα που τίθεται για το αν το νόμιμο είναι και ηθικό για έναν αρχηγό κόμματος που επέλεξε την οδό των υπεράκτιων εταιριών, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή, η συμφωνία ενοικίασης έκρυβε και ένα άλλο μυστικό.
    Το όνομα Γέωργιος-Αλέξανδρος Α. που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρίας. Αμέσως στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς όλων των βαθμίδων, σήμανε συναγερμός καθώς πρόκειται για όνομα στο οποίο έχουν «σκοντάψει» δεκάδες φορές. Μέχρι τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος εμφανίζεται να εκπροσωπεί 158 υπεράκτιες εταιρίες γνωστού εφοπλιστή. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προσπαθούν τώρα να ξετυλίξουν το κουβάρι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η σχέση του πολιτικού με τον εφοπλιστή πίσω από τον οποίο αναζητούν εδώ και καιρό ίχνη πολιτικού χρήματος, καθώς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με άλλο πολιτικό πρόσωπο στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΕΤΑΠΡΑΤΤΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ???

    Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω. Αφού το 2007 ΕΚΛΕΙΣΕ τη βουλή και παραγράφηκαν όλες οι ευθύνες των υπουργών , των καλογήρων, των μπετατζήδων, των ‘’ REAL ESTATES’’ των υπουργών και των συζύγων αυτών, των κουμπάρων , των γαμπρών και των παράνυμφων και όλων των λαδωμένων ποντικών του κοινοβουλευτικού του τόξου, σκέφτηκε , ότι δεν αξίζει να μιλήσει αυτός , αφού ‘’μιλούν τα έργα του’’
    Τα λένε όλα γι' αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο; Από την ‘’καντίνα’’ του Μαγκήνα, από τον Άγγελο Φιλιππίδη που το 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, δάνειζε αβέρτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Κοντομηνά και τον Λαυρεντιάδη από το ταμείο κρατικής τράπεζας; Από τον Πάκη των εκατοντάδων χιλιάδων παραθυρικών προσλήψεων, από τον Στυλιανίδη τον ‘’ευεργέτη’’ των ΜΚΟ βορείου Ελλάδας, από τον ‘’νόμιμο αλλά και μη ηθικό καθεστώς του Βουλγαράκη, από την οικιστική αποκατάσταση του Ρουσόπουλου, από τον Σουφλιά των ευεργέτη των νταβατζήδων, ή, από τον Χατζηγάκη τον ‘’ευεργέτη’’ των τσιφλικάδων του ..χωριού του????

    Από τον Γιάννη Τραγάκη που ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το 2005 τα πάντα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και δεν έκανε τίποτα; Από τον Πάνο Καμμένο που από υπουργός Ναυτιλίας του Καραμανλή εξελίχθηκε σε Εθνάρχη των Ψεκασμένων;
    Σε ανθρώπινο επίπεδο πλέον τον καταλαβαίνω. Τι να βγει πει; Κι εγώ στη θέση του μπορεί να ντρεπόμουν και να κρυβόμουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόθεν έσχες κυρία Πατριανάκου;
    (Υπεράνω ..Δικαιοσύνης κ. Σαμαρά;)
    Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της "γαλάζιας" Φεβρωνίας
    Το οικόπεδο στην Μύκονο, η εταιρεία HELESI, οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη, οι διαγωνισμοί του δημοσίου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί....
    Με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου....
    Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).
    Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

    Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

    Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το iefimerida, δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Πατριανάκου και με ποιές ακριβώς δραστηριότητές της σχετίζεται η έρευνα αυτή.

    Η εταιρεία HELESI
    Η κυρία Πατριανάκου έως το 2007 που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε μετοχικά στην επιχείρηση HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων της οποίας βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Καραΐσκος.

    Το οικόπεδο στη Μύκονο
    ==============
    Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του συζύγου της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να τους προμηθεύσει κάδους απορριμμάτων αλλά και απορριμματοφόρα οχήματα. Πρόκειται για προμήθειες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

    Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος , ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
    ---------------------------------------------------
    Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα του 2009 «η σχέση της κυρίας Πατριανάκου με το Νησί των Ανέμων χρονολογείται από το 1990, όταν επί οικουμενικής κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον τότε πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη νομάρχης Κυκλάδων.

    Η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την κυρία Πατριανάκου στον νομαρχιακό θώκο, από τον οποίο αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1991 επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.

    Την περίοδο εκείνη η Μονή Παναγίας Τουρλιανής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση μιας έκτασης-φιλέτο 56 στρεμμάτων στην περιοχή Λούλος, με θέα στην παραλία της Αγίας Αννας.
    --------------------------------------
    Στην επαναληπτική δημοπρασία του προνομιακού υψώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο στις 17 Ιανουαρίου 1993, ο πλειοδότης, εκτός του εαυτού του, παραστάθηκε ως πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος και άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι
    Βερώνης και Καραΐσκος
    και δύο αστυνομικοί του κ. Μητσοτάκη,
    ένας εκ των οποίων ήταν
    ο κ. Μανούσος Γρυλλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Τα λεφτά σε σακούλες στον δήμαρχο!»...

    Στη δημοτική παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατέληγαν χρηματικά ποσά που υπεξαιρούνταν το πρώτο διάστημα του οικονομικού σκανδάλου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
    Τα χρήματα παραλάμβανε σε πλαστικές σακούλες ο Μιχάλης Λεμούσιας, άλλοτε πανίσχυρος γενικός γραμματέας στον δήμο και επί χρόνια εξ απορρήτων του πρώην δημάρχου, ενώ για την υπόθεση φέρονται να ήταν ενήμεροι αντιδήμαρχοι και διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών. Ολα αυτά....
    υποστήριξε χθες κατά την απολογία του στη δίκη για το σκάνδαλο ο κεντρικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

    Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από εντάσεις, ακόμη και προπηλακισμούς. Μετά την αποχώρηση των δικαστών από την έδρα, σύζυγος κατηγορούμενου υπαλλήλου, τον οποίο ο Σαξώνης είχε εντάξει με την απολογία του στον πυρήνα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, επιτέθηκε στον πρώην ταμία. Τον έπιασε από τον γιακά και ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να πει την αλήθεια. Βουρκωμένος αποχώρησε από τα δικαστήρια και ο Π. Σαξώνης.

    «Την άνοιξη του 1999, λίγο μετά τη έναρξη της θητείας Παπαγεωργόπουλου, ο Λεμούσιας με κάλεσε στο γραφείο του. Ρώτησε ανοιχτά πώς θα μπορούσα να εκταμιεύσω χρήματα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας» ξεκίνησε την απολογία του ο πρώην ταμίας.

    – «Ψεύδεσαι ασύστολα» φώναξε από το εδώλιο ο Μ. Λεμούσιας.

    «Μου είπε ότι τα χρήματα ήταν για τη δημοτική παράταξη Αναγέννηση του δημάρχου» συνέχισε ο Σαξώνης. Με συμβούλεψε να μην ανησυχώ, λέγοντας ότι θα γνωρίζουν όσοι πρέπει. "Εγώ ασκώ διοίκηση, όχι ο Παπαγεωργόπουλος. Και στην Αναγέννηση, πάλι εγώ. Εχουμε κοινό λογαριασμό με τον δήμαρχο"».

    Ο πρώην ταμίας ήταν πιο αποκαλυπτικός στη συνέχεια. Υποστήριξε ότι κρατούσε μετρητά από τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και από τους φόρους. Στον δήμο προσκομίζονταν ψεύτικες αποδείξεις ότι δήθεν τα Ταμεία ήταν τακτοποιημένα, ενώ ο ίδιος άρχισε να πλαστογραφεί παραστατικά της Εφορίας. «Δεν με ενοχλούσε κανένας. Από προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας ακούστηκε η φράση "πρώτα ο Παναγιωτάκης θα παίρνει λεφτά"» ανέφερε.

    – «Λες ψέματα, γιατί σε τσουβάλιασα» τού φώναξε ο Λεμούσιας, που σηκώθηκε από το εδώλιο και κάθησε για λίγο στο ακροατήριο, «για να μην κάνω καμιά τρέλα» είπε.

    Ο Σαξώνης συνέχισε, περιγράφοντας ότι μετά το 2001 τα χρήματα που έβγαιναν από το ταμείο του δήμου αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. «Ζητούσε ολοένα περισσότερα χρήματα. Από τις 170.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο φτάσαμε στις 300.000 ευρώ μόνο για έναν μήνα. Κατάλαβα ότι τα χρήματα δεν προορίζονταν για την Αναγέννηση» είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλληνας εκδότης πίσω από τα 550 εκατ …της Μαργαρίτας Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ
    Δεκάδες off shore εταιρείες με έδρα τις Παρθένους Νήσους και ειδικότερα την Τορτόλα κρύβουν τους πραγματικούς κατόχους των 550 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν την μεγαλύτερη κατάθεση στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που βρίσκεται στα χέρια των Ελληνικών αρχών και εξετάζεται ποικιλοτρόπως...

    Τέσσερις βασικές off shore εταιρείες αποτελούν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα της Κυριακής, το πλέγμα της συνολικής κατάθεσης στην οποία δικαιούχος εμφανίζεται η κυρία Μαρί Παντελή, υπάλληλος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

    Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 27 Ιουνίου του 2000 και το αρχείο που το συνοδεύει αποκαλύπτει τα εξής:Σ
    **Η εταιρεία Sunflower Corporation έχει καταθέσεις 27.514.000 δολαρίων. Ο λογαριασμός ενημερώθηκε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2005 και ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται η ταχυδρομική θυρίδα 662 στο νησί Τορτόλα των παρθένων Νήσων.
    **Η εταιρεία Berkley Global Limited με έδρα στην Ιρλανδία και κατάθεση 161.802.709 δολάρια που ξεκινά το Νοέμβριο του 2005.
    **Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited με έδρα στο Δουβλίνο που εμφανίζεται να έχει σχέση με ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα αλλά και συμμετοχή πολλών ακόμη γνωστών Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.
    **Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A με κατάθεση 368.996.744 δολαρίων. Μία από τις εταιρείες που έχει σχέση με την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα στις Βερμούδες.
    **Μια άλλη εταιρεία που διατηρεί επι μέρους καταθέσεις μέσα στη συνολική κατάθεση είναι η Capland SA που παλαιότερα ονομαζόταν Capital & Land Asset Managment SA.
    **Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει σε Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ και άλλη σε Ελληνα ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
    **Εξάλλου, στην κατάθεση της εταιρείας Stabri Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλα, ύψους 5.397.856 δολαρίων εμφανίζεται και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Προφανώς πρόκειται για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
    Μάλιστα συγκεκριμένος κωδικός της κατάθεσης ανήκει σε συγγενή πρώτου βαθμού του κ. Παπασταύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή