Ηλεκτρονικό φακέλωμα στον δρόμο προς το περιουσιολόγιο. Σου δίνουν το πρόβλημα, σου δίνουν και την «λύση»






Όλα θα καταγράφονται για να κατάσχονται…
Γράφαμε πριν από περίπου έναν χρόνο σε σχέση με το φορολογικό φακέλωμα των πολιτών, το οποίο αναμενόταν να αντικαταστήσει τα τεκμήρια διαβίωσης ως… καλύτερη λύση:
Με το περιουσιολόγιο δεν θα συγκρίνεται απλά το εισόδημα με την περιουσία, με την Πολιτεία να βομβαρδίζει τους Έλληνες με χαράτσια. Θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία και έτσι οι δανειστές θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την ακίνητη και κινητή περιουσία όλων των φορολογουμένων. Πέραν τούτου θα έχουν ενημέρωση για τις δαπάνες, τα έσοδα και τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Ο παραλογισμός με τα τεκμήρια θα στρέψει αναγκαστικά τον κόσμο στο περιουσιολόγιο, είχαμε γράψει. Σου δίνουν το πρόβλημα, σου δίνουν και την «λύση». Το σύνθημα της παγκόσμιας διαπλοκής δεν αλλάζει.

Να ξαναπούμε ακόμα μία φορά: Το περιουσιολόγιο ενέχει σοβαρούς κινδύνους, αφού πέρα από την καταγραφή των πάντων, με τους τοκογλύφους να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει ο καθένας και μέσω Αγγλικού Δικαίου να γίνονται αδιάκοπα κατασχέσεις, τα στοιχεία που θα… αποθηκεύονται ηλεκτρονικά θα είναι ενδεχόμενα προσβάσιμα και σε άλλους (στην Ελλάδα ζούμε) και τότε θα στοχοποιούνται οικογένειες από επίδοξους ληστές.
Πράγματι, σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», το 2014 είναι η τελευταία χρονιά που τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακούς βοηθούς λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων σύμφωνα με το Έθνος.
Η Εφορία θα δημιουργήσει ατομικό φάκελο για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση, καθώς και για τις δαπάνες διαβίωσης των φορολογουμένων. Κάθε χρόνο μέσα από τις δηλώσεις φορολογίας που θα υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή οι φορολογούμενοι θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες για τις μεταβολές στα εισοδήματα, τα έσοδα, την κινητή και ακίνητη περιουσία, τις αποταμιεύσεις και τις δαπάνες διαβίωσης.
Ειδικότερα θα ελέγχονται:
-Καταθέσεις τράπεζας
-Τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων
-Απόκτηση ακινήτων
-Απόκτηση, συντήρηση και επισκευή Ι.Χ. αυτοκινήτων, δικύκλων, σκαφών αναψυχής
-Κατασκευή πισινών
-Αγορές λοιπών περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας (π.χ. κοσμήματα, πίνακες)
-Αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών
-Δωρεές – γονικές παροχές χρηματικών ποσών
-Ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, αποπληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνίας, ύδρευσης, φυσικού αερίου κτλ.
Έτσι η Εφορία θα γνωρίζει τα πάντα και θα διευκολυνθεί η ζωή των εφοριακών, οι οποίοι, σύμφωνα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, θα μπορούν να μπαίνουν σε σπίτια και επιχειρήσεις, προκειμένου να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα (κοσμήματα, έπιπλα, τηλεοράσεις κ.α.) για την είσπραξη οφειλομένων.
Δεν θα χρειάζεται καν να ψάξουν. Στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος για τον «Μεγάλο Αδελφό»…
ΠΥΓΜΗ.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια