ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ο Νο1 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!


Αυτά ρε πουλημένοι δεν τα βλέπετε ;;;
Η Γερμανία δεν εξόφλησε τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα !!



Ένας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, «ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα».
Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει «χτυπήσει» τους Γερμανούς για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις.
Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, τον Ιούνιο του 2011, ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα.
Πρώτα μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο η Πόλεμο Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είχε δανειστεί χρήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποπληρώσουν τις αποζημιώσεις στις συμμαχικές δυνάμεις της νίκης. Αυτά τα χρήματα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του κραχ στη Γουόλ Στριτ – με μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν πλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων στις χώρες – όπως η Ελλάδα – που είχε εισβάλει.
Σύμφωνα με μια συνθήκη του 1953, το ζήτημα των αποζημιώσεων θα έπρεπε να επανεξεταστεί μετά την επανένωση το 1990. Αλλά ο Ritschl λέει: «Με την εξαίρεση της αποζημίωσης που καταβλήθηκε στους εργάτες-κρατούμενους, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις μετά το 1990 – και δεν πλήρωσε τα δάνεια και το κόστος κατοχής στις χώρες που είχαν καταλάβει κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτε την Ελλάδα αποζημίωσε..
Ο Ritschl καθιστά σαφές και πιστεύει ότι, η οικονομική επιτυχία της Γερμανίας – συναγωνίζονται με την Κίνα να γίνει η πρώτη εξαγωγέας στον κόσμο των βιομηχανικών αγαθών - κατέστη δυνατή μόνο «με την παραίτηση εκτεταμένων πληρωμών χρεών και την παύση των αποζημιώσεων στα θύματα του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Στην Ελλάδα, λέει, «κανείς δεν έχει ξεχάσει ότι η Γερμανία οφείλει την οικονομική ευημερία της προς τη χάρη των άλλων εθνών» Ο Ritschl προειδοποιεί ότι εάν η Γερμανία διατηρήσει αυτή την ανταγωνιστική στάση της, η Ελλάδα – και άλλες ευρωπαϊκές χώρες – μπορεί κάλλιστα να εγείρουν το θέμα των αποζημιώσεων και πάλι.
Όσο για τη σημερινή κρίση, Ritschl πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια χρεοκοπία σε όλα εκτός κατ όνομα. Οι πιστωτές θα πρέπει να ξεχάσουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται από την Ελλάδα – και ορισμένες τράπεζες να ζορισθούν. «Για τη Γερμανία», λέει, «αυτό θα μπορούσε να κοστίσει, αλλά θα πρέπει να πληρώσει με κάποιο τρόπο….
ΠΗΓΗ
http://nblo.gs/ZXIJi
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/09/1_16.html

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΜΕ 300 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
    Ανέβασαν το χρέος στα 300ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό. Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο. Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
    Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
    Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ. Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 300 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?. Είμαστε τόσο ..ατυχοι και παίξαμε ‘’στοίχημα’’ και τα χάσαμε? Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος. Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’? Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
    ‘’Κάποιοι’’ (?) από το 2004 μέχρι το 2009, οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία με ότι μπορεί να σκεφτεί και να νιώσει κανείς, ακούγοντας τη λέξη αυτή που σήμερα έχει τη πρώτη θέση στο μυαλό μας και… στη καρδιά μας, αφού στην ουσία το 2009 είχαμε χρεοκοπήσει και φυσικά είμαστε και εκτός Ευρώ και Ευρώπης στην ουσία. Και ενώ ΟΛΟΙ περιμέναμε κάποια ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ πολιτικό να βγεί και να μας ενημερώσει γι αυτά που συμβαίνουν, εξαφανίστηκαν ΟΛΟΙ και έμεινα σχεδόν μόνος ο Ελληνας Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.
    Οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο και στην ελεγχόμενη υποτίμηση και προσαρμογή, για να γλυτώσουμε την ΑΝΑΡΧΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που ερχόταν, και αντί να κάνουμε συγκρίσεις με αυτά που γλιτώσαμε, από αυτά που ερχόντουσαν, δόλια πονηρά και Νασιστο-κομμουνιστικά, κάνουμε συγκρίσεις με την προ χρεοκοπίας ΨΕΥΤΙΚΗ εικόνα μας. Την εποχή της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ!!!!
    Κανείς δεν αναφέρεται, στο τι θα συνέβαινε αν ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ και ζούσαμε τον τρόμο που έζησε η Κύπρος, η Αργεντινή και τώρα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία?
    Ποιος θα κάνει τη σύγκριση αυτού που ζούμε ΤΩΡΑ με αυτό που θα είχε συμβεί στην πατρίδα μας? Δεν έχουμε ούτε το θάρρος , ούτε τον αντρισμό να ομολογήσουμε τον φόβο που αισθανόμαστε και μόνο στη ιδέα της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ??
    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε και βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, ‘’κάποιοι’’ της έπιναν το αίμα κ. Σαμαρά. Εσύ σαν μεγάλος οικονομολόγος δεν «είδες» τίποτα , ή θα μας έσωζες σε…18 μήνες; Ξεπούλησες, ιδέες, πατρίδα, φίλους για να σε «κάνουν» πρωθυπουργό;
    Όταν η Ελλάδα ψυχορραγούσε, κάποιοι φίλοι σας ‘’έβγαζαν’’ τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σήμερα ΑΡΝΕΙΣΘΕ να μας πείτε ποιοι είναι και πως θα τους υποχρεώσετε να τα επιστρέψουν, όσα τουλάχιστον είναι ‘’ΜΑΥΡΑ’’ ???
    Να τολμήσουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου? Τουλάχιστον λίγος σεβασμός στον άνθρωπο που μας έσωσε είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΜΠΑΡΟΖΟ????
    ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    Γράφει ο Ν Βράχος

    Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’

    Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα??? Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
    Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
    Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

    ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
    Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
    Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ !!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΜΕΤΑΠΡΑΤΤΗΣ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ???

      Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω. Αφού το 2007 ΕΚΛΕΙΣΕ τη βουλή και παραγράφηκαν όλες οι ευθύνες των υπουργών , των καλογήρων, των μπετατζήδων, των ‘’ REAL ESTATES’’ των υπουργών και των συζύγων αυτών, των κουμπάρων , των γαμπρών και των παράνυμφων και όλων των λαδωμένων ποντικών του κοινοβουλευτικού του τόξου, σκέφτηκε , ότι δεν αξίζει να μιλήσει αυτός , αφού ‘’μιλούν τα έργα του’’
      Τα λένε όλα γι' αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο; Από την ‘’καντίνα’’ του Μαγκήνα, από τον Άγγελο Φιλιππίδη που το 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, δάνειζε αβέρτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Κοντομηνά και τον Λαυρεντιάδη από το ταμείο κρατικής τράπεζας; Από τον Πάκη των εκατοντάδων χιλιάδων παραθυρικών προσλήψεων, από τον Στυλιανίδη τον ‘’ευεργέτη’’ των ΜΚΟ βορείου Ελλάδας, από τον ‘’νόμιμο αλλά και μη ηθικό καθεστώς του Βουλγαράκη, από την οικιστική αποκατάσταση του Ρουσόπουλου, από τον Σουφλιά των ευεργέτη των νταβατζήδων, ή, από τον Χατζηγάκη τον ‘’ευεργέτη’’ των τσιφλικάδων του ..χωριού του????

      Από τον Γιάννη Τραγάκη που ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το 2005 τα πάντα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και δεν έκανε τίποτα; Από τον Πάνο Καμμένο που από υπουργός Ναυτιλίας του Καραμανλή εξελίχθηκε σε Εθνάρχη των Ψεκασμένων;
      Σε ανθρώπινο επίπεδο πλέον τον καταλαβαίνω. Τι να βγει πει; Κι εγώ στη θέση του μπορεί να ντρεπόμουν και να κρυβόμουν.

      Διαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ??? ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΄Η ..ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ??
    ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ?
    Αν λοιπόν δεν υπήρχε Μνημόνιο, δικαιούται κανείς να πει, με μετριοπαθείς μάλιστα υπολογισμούς, ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο χρέος του 2009 (298 δισ.) θα είχαν προστεθεί καμία 30αριά δισ. ως έλλειμμα το 2010, καμία 30αριά δισ. το 2011, καμία 30αριά δισ. το 2012 και καμιά 15αρια δισ. μέχρι φέτος τον Ιούνιο.
    Με λίγα λόγια, χωρίς Μνημόνιο και μέτρα, το κοντέρ του δημοσίου χρέους δεν θα έγραφε σήμερα 321 δις, αλλά πάνω από 400 δισ.
    Αν συνεχιζόταν δηλαδή ο εγκληματικός ρυθμός ελλειμμάτων της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν υπήρχε κυβέρνηση Παπανδρέου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις και μετά να πετύχει την διαγραφή χρέους, το χρέος σήμερα δεν θα ήταν 321 δισ. αλλά πάνω από 400.
    Αυτά, απλά και μπακαλίστικα, για όσους λένε ότι οι κόποι πάνε χαμένοι αφού το χρέος αυξάνεται. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν έχουν καταλάβει πόσο θα ήταν το χρέος σήμερα, πόσο ιλιγγιωδώς περισσότερο θα αυξανόταν, αν δεν κάναμε τίποτα.
    Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι όλα αυτά, πόσα δισ. χειρότερο δηλαδή θα ήταν το χρέος χωρίς Μνημόνιο, δεν έχουν καμία σημασία.
    Είναι τελείως υποθετικά. Αφού ήδη με το χρέος και το έλλειμμα και την ύφεση του 2009 επί Καραμανλή, όταν αποκαλύφθηκαν, σταμάτησαν όλοι να δανείζουν την Ελλάδα ή δάνειζαν με απαγορευτικά - ληστρικά επιτόκια.
    Επομένως, αν δεν είχε στηθεί με διπλωματικό μαραθώνιο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για να δανειστεί η Ελλάδα και δεν υπογραφόταν το Μνημόνιο, το χρέος θα είχε εξαφανίσει τη χώρα από το Μάιο του 2010.
    Και ελάχιστοι θα ασχολούνταν με το πόσο είναι το χρέος σήμερα. Γιατί, θα είχαμε τελειώσει όλοι τότε μέσα σε μια ανείπωτη εθνική τραγωδία.
    Τελικά πάλι ο Παπανδρέου φταίει που δεν πτωχεύσαμε και επί πλέον;
    γλιτώσαμε 80 δις ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή