Πούτιν σε Μέρκελ: Η Ουκρανία οδηγείται σε εμφύλιο-ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ «ΚΟΛΑΣΗ ΠΥΡΟΣ» – “Ετοιμοι να απαντήσουν οι ρωσόφωνοι-Οι ναζι με τις ζαρτιέρες συγκεντρώνονται για να χτυπήσουν δημοκράτες στην Ουκρανία.









Πούτιν σε Μέρκελ: Η Ουκρανία οδηγείται σε εμφύλιο
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι η Ουκρανία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου μετά την απόφαση της κεντρικής εξουσία στο Κίεβο να στείλει στρατό κατά των αυτονομιστικών ανταρτών στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε το Κρεμλίνο την Τετάρτη μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες αργά το βράδυ της Τρίτης.
Λίγο νωρίτερα, τέσσερις άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους σε συγκρούσεις που ξέσπαγαν στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του στρατού και φιλορώσων.
«Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου», σημειώνει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ. Οι δράσεις του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία αντιπροσωπεύουν «αντισυνταγματική χρήση βίας κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση. 
«Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη», ανέφερε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών η ανακοίνωση της καγκελαρίας. 
Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος αυτή, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να διεξαχθεί στη Γενεύη την Πέμπτη. 
pygmi.gr 

Σε θέσεις μάχης ο Ουκρανικός Στρατός στο Σλαβιάνσκ
ukrainearmyΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ «ΚΟΛΑΣΗ ΠΥΡΟΣ» – “Ετοιμοι να απαντήσουν οι ρωσόφωνοι 



Ο Ουκρανικός Στρατός ενισχύει τις δυνάμεις του στο Σλαβιάνσκ και λαμβάνει θέσεις μάχης για τη συνέχιση της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που έχει ανακοινώσει ο «πρόεδρος» της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ. 
Πληροφορίες αναφέρουν πώς το Κίεβο θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει το αεροδρόμιο της πόλης, όπως έκανε στο Κραματόρσκ, το οποίο σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους ελέγχεται πλέον απο τον ουκρανικό στρατό. Το ερώτημα είναι αν οι απώλειες θα είναι ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο και 4 νεκροί. 
Όλα δείχνουν πώς μία νέα «κόλαση» πυρός έρχεται σήμερα με τους ρωσόφωνους να δηλώνουν έτοιμοι να αντισταθούν και να απαντήσουν στα πυρά. 
Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα τεθωρακισμένα οχήματα του Ουκρανικού Στρατού τα οποία έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αεροδρόμιο του Σλαβιάνσκ είναι περίπου 60 στο, αριθμό με εκατοντάδες άνδρες του Ουκρανικού Στρατού. 
Οι πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδόθηκαν και από τον ITAR-TASS έκαναν λόγο για τουλάχιστον 20 ΤΟΜΠ και 500 άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο το οποίο έχει καταληφθεί από δυνάμεις ρωσόφωνων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ωστόσο φέρεται πώς υπήρξαν μετακινήσεις τεθωρακισμένων. 
Σημειώνεται πώς μία φάλαγγα τεθωρακισμένων και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται από χθες σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Σλαβιάνσκ. 
Αυτή, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αποτελείτο τουλάχιστον από 10 θωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο. 
Η «κυβέρνηση» του Κιέβου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, όπως την έχει βαφτίσει, για να ανακαταλάβει κρατικά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του Ντονέτσκ. Τη σπρώχνουν σε αυτό και οι ΗΠΑ και τη συνδράμουν επίσης με άνδρες της Blackwater. 
Οι Ρωσόφωνοι πάντως είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν ακόμη πιο σκληρά και ήδη έχουν λάβει και αυτοί θέσεις μάχης, αναμένοντας ωστόσο, όπως λένε οι ίδιοι, βοήθεια από τη Ρωσία. 
Ο υπ’ αριθμόν 2 στην ιεραρχια των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών (SBU), στρατηγός Βαλερί Κρουτόφ, δήλωσε ότι, οι φιλορώσοι αυτονομιστές που δεν θα παραδώσουν τα όπλα θα «εξοντωθούν». 
Επισήμανε ωστόσο πώς, οι ένοπλοι αυτοί ανήκουν στις «ειδικές δυνάμεις της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών), οι οποίες έχουν μεγάλη εμπειρία στις συγκρούσεις». 
defencenet

 
Γυναικείες παρουσίες στα οδοφράγματα που έχουν υψώσει στο Ντόνετσκ οι υπέρμαχοι της προσάρτησης στη Ρωσία 

Οι ναζι με τις ζαρτιέρες συγκεντρώνονται για να χτυπήσουν δημοκράτες στην Ουκρανία.

Αυτοί ειναι καλοί ναζί. Συνεργάζονται φανερά με το ΔΝΤ. Όποιος ναζι συνεργάζεται με το ΔΝΤ, ειναι καλός όπως είδαμε και στην Ελλάδα. 
20140416-102447.jpg 
olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια