ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ!!!ΧΑΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!!ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ!!!!




Απασφαλίζει η Ρωσία: Σκληρή παρέμβαση στον ΟΗΕ για την δράση της ναζιστικης κυβερνησης του Κιέβου. Ως τελεσίγραφο μπορεί να εκληφθεί η παρέμβαση που έκανε ο ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία: “Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει κηρύξει τον πόλεμο απέναντι στους πολίτες της Ουκρανίας. Την καλούμε να σταματήσει άμεσα”!

Σε συνδυασμό με την δέσμευση Πούτιν ότι θα προστατεύσει με κάθε τροπο την ασφάλεια των ρωσωφωνων πολιτών της Ουκρανίας, αυτο μπορεί να εκληφθεί και ως τελεσίγραφο.

Λαβρόφ τώρα: Οι ΗΠΑ να απαντήσουν για την μυστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA στο Κίεβο!

Πάλι ρεζίλι όσοι βάφτισαν “συνωμοσιολογία” την πληροφορία που μεταδώσαμε εδώ: Άθλιο παιχνίδι: Ο επικεφαλής της CIA σε μυστική επίσκεψη στην Ουκρανία …για να οργανώσει τις “επιχειρήσεις”! Πριν από λιγο ο ίδιος ο Λαβρόφ απαίτησε εξηγήσεις για την μυστική επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στο Κίεβο, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές… πληροφορίες. Επίσης επανέλαβε το τελεσίγραφο προς το Κίεβο σχετικα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά διαδηλωτών, λέγοντας πως “η χρήση στρατιωτικής βίας κατά πολιτών είναι εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος και καλούμε τις προσωρινές αρχές (!) στο Κίεβο να σταματήσουν άμεσα”. Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα.

olympia.gr

Στα …κάγκελα οι Αμερικανοί, προειδοποιούν τον Πούτιν

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση για την Ουκρανία. Η νέα επιθετικότητα της Ρωσίας έχει αφήσει στην κυριολεξία άφωνους τους Αμερικανούς, που γνωρίζουν πρώτα και πάνω απ’ όλα, ότι δεν μπορούν να εισέλθουν σε πόλεμο. Εχει αποκλειστεί, δεν συζητείται αυτό το ενδεχόμενο, και προσπαθούν από χθες, με συνεχείς επαφές με Ρώσους αξιωματούχους να πείσουν τη Μόσχα να κάνει ένα βήμα πίσω. Στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνονται συνεχείς συσκέψεις με την παρουσία βεβαίως και του Προέδρου Ομπάμα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συνομιλεί με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Εθνη, Σαμάνθα Πάουερ ανακοίνωσε στην ουσία νέα μέτρα λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες στην Ουκρανία με αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Η κ. Πάουερ, δήλωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν “σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας”. “Θεωρώ», πρόσθεσε, «ότι έχουμε διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα και αν συνεχιστούν οι ενέργειες σαν αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, θα δείτε αύξηση αυτών των κυρώσεων”.

Χθες, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ανακοινώσει επίσημη του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο, δύο ημέρες μετά το Πάσχα, ελπίζοντας ότι η Μόσχα θα λάβει το μήνυμα, αλλά φαίνεται πως ότι είναι να γίνει, θα γίνει πολύ σύντομα.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 22 Απριλίου για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος. Η επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου στο Κίεβο είναι σαφής επίδειξη συμπαράστασης υψηλού επιπέδου προς την Ουκρανία, ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμάκωση των εντάσεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας .

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε δε τη Ρωσία ενάντια σε οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική δράση στην Ουκρανία και ενώ ένοπλες ομάδες φιλορώσων κατέλαβαν κυβερνητικά γραφεία στην ανατολική πόλη Σλαβιάνσκ και το αστυνομικό κτίριο στην πόλη Κραματόρσκ Οι ενέργειες αυτές όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος θυμίζουν αυτά που συνέβησαν πριν περιοχή Κριμαία. «Ο αντιπρόεδρος θα υπογραμμίσει την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ενωμένη, δημοκρατική Ουκρανία, η οποία κάνει τις δικές της επιλογές για τη μελλοντική πορεία της» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το ταξίδι του Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο

«Ο αντιπρόεδρος θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία , όπου φιλο-ρωσοι αυτονομιστές προφανώς με τη στήριξη της Μόσχας, συνεχίζουν μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία υποκίνησης και σαμποτάζ για να αποσταθεροποιήσουν το ουκρανικό κράτος» αναφέρει ο Λευκός Οίκος. Ο Τζο Μπάιντεν, που είναι εκ των κορυφαίων συνεργατών και συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για θέματα εξωτερικής πολιτικής , έχει, ήδη συμμετάσχει ενεργά σε αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε η κρίση με τις πρώτες διαδηλώσεις στο Κίεβο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα από την έναρξη της κρίσης. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επισκέφθηκε στις αρχές Μαρτίου για να εκφράσει επίσης την υποστήριξη του στην ηγεσία της Ουκρανίας.

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν κάλεσε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην κρίση της Ουκρανίας να «επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση» και να ξεκινήσουν διάλογο για τη μείωση της έντασης.

Ο Μπαν Κι –μουν χαρακτηρίζοντας «πολύ ανησυχητική» την έξαρση της βίας που αυξάνει τους κινδύνους στη χώρα, κάλεσε όλες τις πλευρές να προσπαθήσουν να διευκολύνουν μια ειρηνική επίλυση του προβλήματος σεβόμενοι το νόμο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών. «Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να υποστηρίξουν μια ειρηνική λύση στην τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Ουκρανίας κατήγγειλε χθες Σάββατο την «επιθετικότητα» της Ρωσίας μετά από σειρά ένοπλων επιθέσεων φιλορώσων ακτιβιστών σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας όπου κατέλαβαν αστυνομικά και άλλα κυβερνητικά κτίρια.

mignatiou.com

Η Τουρκία πάλι… αυθαδιάζει απέναντι στη Ρωσία!

Οι εύθικτοι Τούρκοι δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω και προέβησαν σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα της παραμονής του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα για 11 μέρες παραπάνω από όσα προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ (1936).

Αν και επί της ουσίας δεν έχουν άδικο, αφού το πλοίο (χώρας που δεν βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα) το οποίο παρέμεινε περισσότερο από 21 μέρες όπως προβλέπεται, είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα, θα έπρεπε να είχαν συνάγει, ότι και οι Ρώσοι κάποιον λόγο πρέπει να είχαν για να προχωρήσουν στην έκδοση δικής τους ανακοίνωσης για το θέμα!

Οι Ρώσοι ασφαλώς και γνώριζαν από την αρχή το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το αμερικανικό πλοίο, το «USS Taylor», αφού ο κυβερνήτης του το «έριξε στα βράχια» και όταν τελικά εγκατέλειψε την περιοχή το έκανε με ρυμουλκό, αφού οι ζημιές δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν στα τουρκικά ναυπηγεία!

Αυτό που είπαν, ήταν ότι θα περίμεναν από την Τουρκία να είχε προβεί στην επίσημη ενημέρωσή τους για το πρόβλημα, αφού με αυτό τον τρόπο, ο θεματοφύλακας της Συνθήκης του Μοντρέ θα έδειχνε συναίσθηση ότι για λόγους ανωτέρας βίας το πλοίο αναγκάστηκε να παραμείνει περισσότερο στην περιοχή. Που να ξέρει η Μόσχα αν το ατύχημα του πλοίου δεν ήταν σκηνοθετημένο στο πλαίσιο ενδεχόμενης απόπειρας να καταργηθεί στην πράξη ο χρονικός περιορισμός της Συνθήκης του Μοντρέ!

Οι Τούρκοι λοιπόν, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζουν ως «ακατανόητη» (impossible to uderstand) τη ρωσική εμμονή στο θέμα, το να δείχνουν πως δεν αντιλαμβάνονται τις «ειδικές συνθήκες» που επέβαλλαν την παραμονή του πλοίου του αμερικανικού Ναυτικού για περισσότερο από ένα μήνα στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα βέβαια, οι Τούρκοι διαβεβαιώνουν τους Ρώσους, ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν την τήρηση της Συνθήκης του Μοντρέ, όπως κάνουν τα τελευταία 78 χρόνια, θυμίζοντας… με λίγο απολογητικό ύφος, ότι το άλλο πλοίο που πήγε στη Μαύρη Θάλασσα, το «USS Truxtun», αποχώρησε ακριβώς στις 21 μέρες!

defence-point.gr

ΗΠΑ: Νεος κατάλογος με τους "ψευδείς ισχυρισμούς" της Ρωσίας

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε την Κυριακή έναν «κατάλογο» με τους 10 ψευδείς ισχυρισμούς, όπως αναφέρει, τους οποίους χρησιμοποίησε η Ρωσία προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στην Ουκρανία, μετά την προσάρτηση από τη Μόσχα της περιοχής της Κριμαίας τον περασμένο μήνα. Πετώντας το «διπλωματικό γάντι» στη Μόσχα η Ουάσιγκτον εξέδωσε τον δεύτερο κατά σειρά κατάλογο σε μόλις ένα μήνα από τους ψευδείς ισχυρισμούς που όπως θεωρούν οι ΗΠΑ έχει εκφράσει η Ρωσία για την Ουκρανία.

«Η Ρωσία συνεχίζει με μια λανθασμένη και επικίνδυνη ρητορική για να δικαιολογήσει τις παράνομες ενέργειές της στην Ουκρανία» ανέφερε η έκθεση-κατάλογος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ με τίτλο: « Η Ρωσική Μυθιστοριογραφία: . . Το σίκουελ των δέκα πιο ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την Ουκρανία». Η Μόσχα απέρριψε ένα παρόμοιο κατάλογο που η Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε στις 6 Μαρτίου ως κυνική «διαστρέβλωση της πραγματικότητας » που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Στην νέα λίστα της Κυριακής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από τη Μόσχα, ρώσοι πράκτορες έδρασαν στην Ουκρανία και η Ρωσία βοήθησε στις εξεγέρσεις. «Αυτό που συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία δεν θα συνέβαινε χωρίς τη ρωσική παραπληροφόρηση και την προβοκατόρικη προώθηση της αναταραχής. Δεν θα συνέβαινε αν μια μεγάλη ρωσική στρατιωτική δύναμη δεν είχε μαζευτεί στα σύνορα, αποσταθεροποιώντας την κατάσταση μέσω της απροκάλυπτα απειλητικής παρουσία της» αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προσέθεσε ότι παρά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι διέταξε μερική αναδίπλωση των στρατευμάτων της που συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν σημαντική κίνηση απομάκρυνσης των ρωσικών δυνάμεων από τα σύνορα. Τέλος η ανακοίνωση-κατάλογος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την ενέργεια (φυσικό αέριο) ως όπλο εναντίον του Κιέβου, παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο. «Η Ρωσία αύξησε την τιμή που η Ουκρανία πληρώνει για το φυσικό αέριο κατά 80% τις τελευταίες δύο εβδομάδες . Επιπλέον, επιδιώκει αποπληρωμή ποσού μεγαλύτερου από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικά χρέη κατόπιν καταγγελίας των συμφωνιών του Χάρκοβο του 2010» αναφέρεται.ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια